Στην υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ σπεύδει ο Πούτιν

Στην υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ σπεύδει ο Πούτιν
epa06385328 Russian President Vladimir Putin speaks during a traditional meeting with Constitutional Court judges in the Kremlin in Moscow, Russia, 12 December 2017. The meeting was timed to the Russian Constitution Day marked on 12 December. EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Ο Ρώσος πρόεδρος τα «έβαλε» με τους πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου των ΗΠΑ, λέγοντας πως «βλάπτουν» τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε σήμερα την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα και ανακοίνωσε και επίσημα πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του και μάλιστα ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

Ωστόσο η είδηση αυτή δεν προκάλεσε τόση εντύπωση όσο η «ασπίδα» προστασίας που προσέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στον Αμερικανό ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τους αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «βλάπτουν τις ΗΠΑ εφευρίσκοντας ιστορίες» περί επαφών με τη Ρωσία και δεν σέβονται τους ψηφοφόρους που ψήφισαν Τραμπ. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι επαφές που είχε η ομάδα του Αμερικανού προέδρου με Ρώσους αξιωματούχους πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν «φυσιολογικές».

«Είναι όλα επινοήσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ για να κάνουν τη δουλειά του να φαίνεται παράνομη», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κατηγορία που για άλλη μια φορά διέψευσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για «κάποια πολύ σοβαρά επιτεύγματα», αλλά όχι για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Τόνισε ακόμη πως ελπίζει στην καλυτέρευση της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά».