Στην «καλή πρόοδο» της ελληνικής οικονομίας θέλει να «χτίσει» η Κομισιόν

Στην «καλή πρόοδο» της ελληνικής οικονομίας θέλει να «χτίσει» η Κομισιόν

Τί δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα επιτήρησης το καλοκαίρι. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που μιλούν για μία ενδεχόμενη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι η Επιτροπή εργάζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο επ’ αυτού.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η Κομισιόν επικεντρώνει την προσοχή της στη συνεργασία με τους εταίρους της «για να χτίσει» πάνω στην «καλή πρόοδο» που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην πορεία του ελληνικού προγράμματος. «Η Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, φέτος το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Σχετικά με την πρόσκληση που έχει απευθυνθεί στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων στις 26 Απριλίου, ο κ. Σχοινάς είπε ότι ο κ. Γιούνκερ θεωρεί «μεγάλο προνόμιο» αυτήν την πρόσκληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ