Στην «πασαρέλα» του Χρηματιστηρίου ο οίκος Hermes

Στην «πασαρέλα» του Χρηματιστηρίου ο οίκος Hermes
epa01662299 Models wear creations as part of the Hermes Autumn/Winter 2009-2010 collection, presented during the Paris Fashion Week - Ready to Wear, in Paris, France, 11 March 2009. EPA/LUCAS DOLEGA

Ο πασίγνωστος γαλλικός οίκος μόδας περνά σε μια εντελώς νέα εποχή.

 

Ο γαλλικός οίκος Hermes, που ιδρύθηκε το 1837, εισάγεται στο χρηματιστήριο του Παρισιού στις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το επιστημονικό συμβούλιο των χρηματιστηριακών δεικτών και ανακοινώθηκε από το Euronext στις 7 Ιουνίου 2018.

Ο διάσημος οίκος μόδας θα αντικαταστήσει στο χρηματιστήριο του Παρισιού τον όμιλο LafargeHolcim –ένα άλλοτε μεγάλο όνομα της βιομηχανίας σκυροδέματος μετά τη συγχώνευση της γαλλικής τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge με την ελβετική ανταγωνίστριά της Holcim το 2015- μετά την έξοδό του από τον δείκτη Cac 40.

Μια επισφράγιση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της οικογενειακής εταιρείας, η κερδοφορία της οποίας δεν σταματά να αυξάνεται την τελευταία δεκαετία (2008-2017), ο κύκλος εργασιών της υπερτριπλασιάστηκε και τα λειτουργικά έσοδα υπερτετραπλασιάστηκαν.

Μια αναμενόμενη επιβράβευση, δεδομένων των επιδόσεων του οίκου μόδας, χαιρετίζει χρηματοοικονομικός αναλυτής, σύμφωνα με τον οποίο ο οίκος που διοικείται την τελευταία πενταετία από τον Αξέλ Ντιμά, έκτη γενιά της δυναστείας Hermes, ήταν ένας “αναμενόμενος υποψήφιος”.

Ο Hermes που έχει την έδρα του στην οδό Φομπούρ-Σεντ-Ονορέ στο Παρίσι και έγινε πασίγνωστος για τις σέλες και άλλα είδη ιππασίας που κατασκεύαζε πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η τέταρτη εταιρία ειδών πολυτελείας του γαλλικού δείκτη Cac 40, μετά τους ομίλους LVMH, L’Oreal και Kering.