Στην πέμπτη θέση η ελληνική ομάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Στην πέμπτη θέση η ελληνική ομάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η ελληνική ομάδα έλυσε πρώτη με επιτυχία όλες τις ασκήσεις που αφορούσαν την κατηγορία διαδικτυακής ασφάλειας.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η ομάδα νέων που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «European Cyber Security Challenge 2018», ο οποίος διεξήχθη στο Λονδίνο.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Γερμανία, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γαλλία και στην τρίτη η Αγγλία. Η δεκαμελής ελληνική ομάδα συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στην κατηγορία του διαγωνισμού που αφορούσε στην ευρύτητα των γνώσεων της σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Η ελληνική ομάδα επίσης έλυσε πρώτη με επιτυχία όλες τις ασκήσεις που αφορούσαν την κατηγορία διαδικτυακής ασφάλειας (web security).

«Η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα νέα ταλαντούχα παιδιά της ομάδας αλλά και οι προπονητές, καθώς και όλη η ομάδα υποστήριξης, έβαλαν φέτος τα δυνατά τους και απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν με στόχο τη συγκομιδή εμπειριών και γνώσεων από ένα διεθνή διαγωνισμό όπως το ECSC», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Χρήστος Ξενάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, το οποίο φέρει την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 17 ομάδες ηλικίας 15-25 ετών από όλη την Ευρώπη. Ο διαγωνισμός, που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), υποστηρίζεται στην Ελλάδα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι: Στράτος Καπλανέλης, Πέτρος Μάντος, Παύλος Κολιός, Αναστάσης Τσιμπούκης, Δήμος Πούπος, Νίκος Μουρούσιας, Γιώργος Τσεκαλάς, Νίκος Βανταλιάντς, Νικόλας Καμαρινάκης και Θωμάς Ρογδάκης.