Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Ελληνικό

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Ελληνικό

Εγκρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα από το το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - Πωλήθηκε το 12,8% της Lamda Development.

Νέα ώθηση στη διαδικασία υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό φαίνεται πως δόθηκε σήμερα, καθώς, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας φέρεται να έχει δώσει την έγκρισή του στο κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης.

Όπως προβλέπει η νομοθετική διαδικασία, το κείμενο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να υπογραφεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Κατερίνα Παπανάτσιου, τη Λυδία Κονιόρδου και τον Γιώργο Σταθάκη.

Στη συνέχεια το κείμενο θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που όπως αναφέρουν πηγές του τηλεοπτικού δικτύου, δεν αναμένεται να συμβεί πριν από τον Μάρτιο. Θα πρέπει επίσης τους επόμενους μήνες να εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν ζητήματα πολεοδομικής φύσεως.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ, δεν υπάρχουν σοβαρές μεταβολές στο προεδρικό διάταγμα σε σχέση με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου που υπέβαλαν οι επενδυτές. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στο ύψος αρκετών κτηρίων, το οποίο μειώνεται στα 50 μέτρα από τα 70 που ήταν αρχικά. Σε ό,τι αφορά το ύψος των 6 ουρανοξυστών που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι επενδυτές δεν υπάρχουν αλλαγές, με το υψηλότερο να φθάνει τα 200 μέτρα.

Τα σχέδια των επενδυτών προβλέπουν την μετατροπή 2.600 στρεμμάτων σε πάρκο και ελεύθερους χώρους, ενώ η έκταση που θα δομηθεί θα ανέλθει σε 2,7 εκατομμύρια τ.μ.

Σε μία άλλη εξέλιξη που αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξαγορά του 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development από επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με 50% έκαστος η Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και συμφέροντα της οικογενείας του φαρμοκοβιομήχανου Βασίλη Κάτσου.