Στην τελική ευθεία η παραγωγή IQOS στις νέες γραμμές της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

Στην τελική ευθεία η παραγωγή IQOS στις νέες γραμμές της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο
Photo:

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και δέκα νέων γραμμών παραγωγής Heats.

Στο στάδιο των τελικών δοκιμών έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες οι υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής στην εργοστασιακή μονάδα της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού IQOS.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο, αφού η εταιρεία για τις νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο -που αποτελεί το τρίτο της μητρικής Philip Morris International που παράγει ράβδους καπνού στην Ευρώπη- με το οποίο δημιοργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας, θα δαπανήσει συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Μάλιστα από το 2003, όταν η Philip Morris International απεκτησε την Παπαστράτος, οι επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα φτάνουν συνολικά το 1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, στη μονάδα του Ασπροπύργου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σύντομα δύο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και δέκα νέες γραμμές παραγωγής Heats, που θα διαθέτουν συνολική παραγωγική δυναμικότητα 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως.

Το νέο προϊόν έχει ήδη παρουσία σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με αποκλειστικά καταστήματα IQOS, μέσω του δικτύου καταστημάτων Public, αλλά με ένα online κατάστημα. Αναφορικά με το IQOS, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν θερμαίνει χωρίς να καίει, τον καπνό, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας. Κατά τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ιάκωβο Καργαρώτο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, «το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην αγορά το IQOS έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο στόχος είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά τσιγάρα το συντομότερο δυνατόν».