Στις ΗΠΑ, μέσω Γερμανίας, επιστρέφει ο πάστορας Μπράνσον μετά την απελευθέρωσή του

Στις ΗΠΑ, μέσω Γερμανίας, επιστρέφει ο πάστορας Μπράνσον μετά την απελευθέρωσή του
epa06910221 US pastor Andrew Brunson (C) is released from jail and will be put under house arrest during the duration of his trial, at Aliaga Prison in Izmir, Turkey, 25 July 2018. The US pastor has been in custody for two years under terror and espionage charges. EPA/MUSTAFA KOPRULU

Ο Τούρκος δικήγορος του πάστορα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπράνσον θα προβεί σε ιατρικές εξετάσεις στην αεροπορική βάση.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που μετέφερε τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον και είχε αναχωρήσει χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, προσγειώθηκε στην Γερμανία.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του ιδίου μαζί με τον Μπράνσον στον αεροδιάδρομο της αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν.

“Καλωσορίζω τον Πάστορα Μπράνσον και τη γυναίκα του στην Γερμανία στη στάση ανεφοδιασμού του αεροσκάφους τους. Βρίσκεται σχεδόν σπίτι του χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν του παρουσίασα την αμερικανική σημαία, κατευθείαν τη φίλησε”, ανέφερε ο Γκρένελ στο tweet του.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Τούρκος δικήγορος του πάστορα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπράνσον θα προβεί σε ιατρικές εξετάσεις στην αεροπορική βάση.