Στιβ Βόζνιακ: «η Microsoft επαναπαύτηκε στις δάφνες της»

Στιβ Βόζνιακ: «η Microsoft επαναπαύτηκε στις δάφνες της»

Ο συνιδρυτής της Apple μίλησε για τον Μπιλ Γκέιτς, τον Στιβ Τζόμπς και την ήττα από την Samsung.

Καυστικός με την Microsoft ήταν ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόζνιακ, σχολιάζοντας στο BBC ότι «εδώ και καιρό το μόνο που κάνει είναι να απολαμβάνει τις δόξες που έχτισε πριν από πολλά – πολλά χρόνια». Στο απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε ο πρώην CEO της, Στιβ Μπάλμερ: «Η εποχή του ως διευθύνων σύμβουλος δεν έφτασε το μεγαλείο του Μπιλ Γκέιτς».

Όσον αφορά το κλειδί της επιτυχία της Apple, o Βόζνιακ είπε πως παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, παραμένει «προσαρμοστική και καινοτόμος». Σχολιάζοντας τον σημερινό επικεφαλής της, Τιμ Κουκ, ο Στιβ Βόζνιακ ήταν συγκαταβατικός λέγοντας ότι «αποτελεί προσωπική επιλογή του Στιβ Τζομπς. Στον Κουκ είδε τον άνθρωπο που θα συνεχίσει το ρόλο του».

Διαβάστε ακόμη: «Άδικο και γεμάτο λάθη το “Jobs”»

Στα επικριτικά σχόλια πολλών που ζητούν κάποιο νέο προϊόν από την Apple, ο Βόζνιακ απάντησε ότι «κανένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρόνο».

Μπροστά στην επικράτηση της Samsung στο χώρο των smartphones, αναγνώρισε την ήττα της Apple στις αναπτυσσόμενες αγορές: «Έχουν πολύ δυνατό μάρκετινγκ και τεράστια δίκτυα διανομής σε μέρη του κόσμου όπου η Apple δεν έχει πρόσβαση. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις και επιχειρηματική στρατηγική. Πρόκειται για μία μάχη που αξίζει πολλά».

Πηγή: BBC