Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Νέο Βουτζά Αττικής, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρόεδρος της ΝΔ είδε από κοντά τα καταστροφικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Αρχικά βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Μάτι, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με ομάδα εθελοντών οι οποίοι βοηθούν τον εφημέριο του ναού, πατέρα Νικόλαο Πουλή στη συγκέντρωση και τη διανομή βοήθειας για τους πυρόπληκτους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με την εθελοντική διασωστική ομάδα ΟΦΚΑΘ η οποία συνδράμει την πολιτική προστασία στη διαδικασία διάσωσης. Τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τη δύσκολη κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι». Το Ίδρυμα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης και την ευθύνη λειτουργίας του έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων και αυτή τη στιγμή φροντίζει 65 ορφανά παιδιά. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη οι μοναχές του Ιδρύματος, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωπες με τις φλόγες. Τον Ιούλιο του 1995, στη μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης, καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος, όμως χάρη στη γενναιοδωρία του κόσμου κατόρθωσαν να το επαναλειτουργήσουν. Ανέφεραν, ακόμη, ότι δεν έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, αν και είναι σαφές ότι πρόκειται για μεγάλη καταστροφή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει το ίδρυμα στο έργο του. Υπάρχει άλλωστε σταθερή επικοινωνία και συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την ηγουμένη και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και δομικά υλικά για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης του κτιρίου. Παράλληλα, 10 εθελοντές βρίσκονται μόνιμα στο ίδρυμα και συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.