Στο μικροσκόπιο της Tesla τα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά

Στο μικροσκόπιο της Tesla τα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά
epa06922036 (FILE) - The logo of Automaker company Tesla is pictured in Taipei, Taiwan, 06 December 2017 (reissued 01 August 2018). Tesla is to announce their 2nd quarter 2018 results on 01 August 2018. EPA/RITCHIE B. TONGO

Ο αμερικανικός κολοσσός δείχνει ενδιαφέρον για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα.

 

Επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας έχουν άνθρωποι της Tesla, με στόχο να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Αυγή» παράγοντες της Tesla συναντώνται με τον Γιώργο Σταθάκη για μια, καταρχάς, διερευνητική συζήτηση κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες σύνδεσης των τεχνολογιών αποθήκευσης (μπαταρίες), τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται η Tesla, με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε νησιά του μη διασυνδεδεμένου συστήματος, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τα λεγόμενα “έξυπνα νησιά”. Μεταξύ άλλων, μελετάται ακόμα και η αξιοποίηση της δυνατότητας εφαρμογής των κατάλληλων τεχνολογιών πιλοτικά μέσω κάποιου project, τουλάχιστον σε ένα από τα μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας μας.