Στο νέο Fortune: Αποκλειστική συνέντευξη του Κινέζου «καπετάνιου» του ΟΛΠ

Στο νέο Fortune: Αποκλειστική συνέντευξη του Κινέζου «καπετάνιου» του ΟΛΠ

Ο Captain Fu Chengqiu μιλάει για το master plan της Cosco και τον στόχο να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο της Μεσογείου. 

Η θέα από τη μακρόστενη τζαμαρία είναι συναρπαστική. Νοµίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι και θα αγγίξεις τις κουπαστές των πλοίων καθώς µπαίνουν στο λιµάνι. Το θαλασσινό αεράκι ξεδιπλώνει τη µεγάλη κατακόκκινη σηµαία της Κίνας, δίπλα στην κυανόλευκη µε τα αρχικά του ΟΛΠ.

Ο κάπτεν Φου δεν επέλεξε ο ίδιος το γωνιακό γραφείο µε την υπέροχη θέα. Aυτό έρχεται µαζί µε τη θέση. Πριν από οκτώ χρόνια, ο άνθρωπος που κάποτε όργωνε τις θάλασσες µε τα πλοία της COSCO Shipping, «έριξε άγκυρα» στον Πειραιά, φέρνοντας µαζί του την κινεζική φιλοσοφία στο management, τη στρατηγική και τον σχεδιασµό, τις επενδύσεις και τις νέες συνεργασίες.

Από τον καναπέ του λιτού του γραφείου µε το ατµοσφαιρικό φυσικό φως, ο ισχυρός άνδρας του ΟΛΠ Fu Chengqiu µάς µιλά για το πώς ξεπέρασε τις «φουρτούνες» της ελληνικής κρίσης και έβαλε το λιµάνι σε ρότα ανάπτυξης, για την εφαρµογή του µεγαλεπήβολου επενδυτικού master plan των 300 εκατ. ευρώ, για τα µαθήµατα που παίρνουν οι Κινέζοι από τους Έλληνες και τις συµβουλές που δίνει στους νέους managers ώστε να πετύχουν τον κοινό στόχο και να κάνουν τον Πειραιά το µεγαλύτερο λιµάνι της Μεσογείου και ένα από τα 30 µεγαλύτερα του πλανήτη.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Fu Chengqiu στον Σωτήρη Δανέζη, στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί αυτή την Τρίτη 27 Μαρτίου σε όλα τα περίπτερα.