Στο στόχαστρο πρώην συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Κύπρο

Στο στόχαστρο πρώην συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Κύπρο

Δημοσίευμα κάνει λόγο για 2 εκατ. ευρώ προς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ από την ελληνική εταιρεία Focus του Μιχάλη Ζολώτα.

Συνεχή είναι τα δημοσιεύματα στη Μεγαλόνησο για τους λόγους που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας. Σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» επανέρχεται σε ένα θέμα που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον τύπο και αναφέρει ότι στα ταμεία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την ελληνική εταιρεία FOCUS του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πρώην ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki, Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά την περίοδο 2007-2008.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το ΑΚΕΛ φέρεται να πήρε συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ, με την πρώτη δόση, του ενός εκατομμυρίου, να καταβάλλεται σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Λευκωσία υπεράκτια εταιρεία, και το υπόλοιπο μισό εκατομμύριο, μέσω λογιστικού-ελεγκτικού γραφείου. Με βάση το δημοσίευμα, ο ΔΗΣΥ έλαβε, απευθείας, ποσό 500.000 ευρώ, σε δέκα εμβάσματα των 50.000.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απαντώντας, αξίωσε να αποδείξουν τις κατηγορίες αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ΑΚΕΛ πήρε λεφτά, μέσω περίεργων διαδρομών από την εταιρεία FOCUS. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται συνεχώς και έχει διερευνηθεί κατά πόσο προκύπτει σχέση του ΑΚΕΛ με τη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς να προκύπτει, όπως είπε, οτιδήποτε. Λένε, ανέφερε, ότι το άτομο που πήρε λεφτά από την FOCUS είναι μέλος του κόμματος και διερωτήθηκε «εάν όποιος κάνει δουλειά, σημαίνει ότι τα λεφτά που παίρνει καταλήγουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίκκος Μαππουρίδης ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει επί δικαίων και αδίκων. Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει για το θέμα, καθώς τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα έγιναν πριν την εκλογή του, επισήμανε ωστόσο ότι αν κάτι τέτοιο έχει όντως γίνει, θα πρέπει να δοθούν όχι μόνο εξηγήσεις, αλλά και να προχωρήσουν οι δέουσες ενέργειες.
Να δώσουν εξηγήσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τα εκατομμύρια της FOCUS, ζήτησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΣ της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Yπήρξαν ένοχα δωροληψίας από επιχειρηματία που σχετίζεται με την άλωση και κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και επέδειξαν ευθυνόφοβο συμπεριφορά απαράδεκτη και κατακριτέα για πολιτικά κόμματα που επαγγέλλονται την διαφάνεια, την εντιμότητα, την πολιτική διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η «Πράσινη Γραμμή» της Κύπρου

Πως καταστράφηκε η Κύπρος σε 40 μέρες