Στο τζαμί της Κομοτηνής ο Ερντογάν

Στο τζαμί της Κομοτηνής ο Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017. Στη Θράκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στο Κιρ μαχαλέ υποδέχθηκαν οι ταγοί της μειονότητας τον τούρκο Πρόεδρο. Πριν την προσευχή πλύθηκε σε σπίτι μουσουλμάνου.

Στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” προσγειώθηκε το προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ.

Ο τούρκος πρόεδρος από τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης και μεταβαίνει στην Κομοτηνή, προκειμένου να προσευχηθεί στο Κιρμαχαλέ τζαμί. Για λόγους ασφαλείας, η αυτοκινητοπομπή δεν θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, οπότε φτάνει στο Κιρμαχαλέ Τζαμί με μικρή καθυστέρηση.

Ο τούρκος Πρόεδρος έφτασε στην μουσουλμανική γειτονιά γύρω στις 12:20, εν μέσω χειροκροτημάτων και αφού τον υποδέχτηκαν οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής,  εισήλθε σε παρακείμενο στο τζαμί σπίτι, προκειμένου να πλυθεί για την προσευχή.

Εικόνες μέσα από το Κιρμαχαλέ Τζαμί

 Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Κομοτηνή για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας

Η στιγμή της εισόδου του Ερντογάν στο τζαμί

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής “προδίδει” μία ενδεχόμενη επίσκεψη Ερντογάν και στο εν λόγω σχολείο. Μάλιστα, το σχολείο φέρει το όνομα του τελευταίου Τούρκου προέδρου που είχε επισκεφτεί την Κομοτηνή το μακρινό 1952, Τζελάλ Μπαγιάρ.

Περιμετρικά του τεμένους έχουν τοποθετηθεί ειδικές κορδέλες ώστε να αποτραπεί η στάθμευση των οχημάτων ενώ ο χώρος, τόσο εντός όσο και εκτός του τζαμιού, επιτηρείται διαρκώς από Αστυνομικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εδώ και μέρες, άλλωστε, βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο από 65 περίπου άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογάν, το οποίο διενεργεί καθημερινά ελέγχους στο τέμενος ενώ την ολιγομελής ομάδα, αποτελούμενη από τρία άτομα, υποδέχθηκαν και καθοδήγησαν σήμερα το απόγευμα στον χώρο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.

Πριν ένα περίπου μήνα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου είχε επισκεφτεί το εν λόγω σχολείο και είχε αγοράσει όλα τα είδη που πωλούσαν οι μαθητές στο μαθητικό παζάρι.