Στόχος του πρώτου Impact Forum: Ο επαναπροσδιορισμός της εταιρικής υπευθυνότητας

Στόχος του πρώτου Impact Forum: Ο επαναπροσδιορισμός της εταιρικής υπευθυνότητας

Κεντρικοί άξονες της συζήτησης στη σημερινή εκδήλωση, είναι μεταξύ άλλων, ο ρόλος της δια βίου εκπαίδευσης στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Τον επαναπροσδιορισμό της εταιρικής υπευθυνότητας έχει θέσει ως βασικό στόχο το πρώτο Impact Forum για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Καινοτομία, που διοργανώνεται σήμερα από τον οργανισμό BeyondCSR, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Παυλίνα Πρωταίου (Founder & CEO BeyondCSR) στο περιθώριο της εκδήλωσης, πρόκειται για το πρώτο βήμα του BeyondCSR, ενός οργανισμού που ασχολείται με την εταιρική υπευθυνότητα και με το πώς αυτή μπορεί να μετατραπεί σε ένα επενδυτικό και χρηματοοικονομικό εργαλείο, με άξονα τους παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Πιστεύουμε πως ο ακρογωνιαίος λίθος αν θέλουμε να φέρουμε ουσιαστικές αλλαγές είναι η παιδεία. Η δια βίου μάθηση προσφέρει το τεράστιο πλεονέκτημα, να μπορεί να εκπαιδεύσει και τα στελέχη της εταιρικής υπευθυνότητας και τα στελέχη γενικότερα, επιχειρήσεων και οργανισμών, με άξονα τους παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι αναγκαίο να μπορεί κάποιος, μέσω της δια βίου εκπαίδευσης, να αποκτήσει τις «κοινωνικές δεξιότητες» (soft skills) που είναι αναγκαίες στον επαγγελματικό τομέα, κυρίως για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» ανέφερε η κ. Πρωταίου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της παιδείας και κυρίως της δια βίου μάθησης σε πιο μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που απολύονται στην ηλικία των 40-45 χρονών, γιατί δεν διαθέτουν soft skills (μαλακές δεξιότητες) ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Κεντρικοί άξονες της συζήτησης στη σημερινή εκδήλωση, είναι μεταξύ άλλων, ο ρόλος της δια βίου εκπαίδευσης στην καταπολέμηση της φτώχειας, του ηλικιακού ρατσισμού, της αυξανόμενης ανεργίας, των στερεότυπων και των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων, καθώς και ο ρόλος της εταιρικής υπευθυνότητας ως εργαλείο οικοδόμησης συνεργιών μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, για την αντιμετώπιση κοινωνικών – και όχι μόνο – προκλήσεων.

Αποτέλεσμα του forum θα είναι η παραγωγή global non paper και η δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών για βέλτιστες πρακτικές με άξονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο των εργασιών, θα ανακοινωθούν και οι στρατηγικοί εταίροι του BeyondCSR «40+ project».

Σημειώνεται ότι το πρώτο Impact Forum για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Καινοτομία, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων του CSR Hellas, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.