StompDaddy: Η συσκευή που αλλάζει τα δεδομένα για τους κιθαρίστες

StompDaddy: Η συσκευή που αλλάζει τα δεδομένα για τους κιθαρίστες

Ο Κωνσταντίνος Σκέρλος συμμετείχε στον διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece και παρουσιάζει την ιδέα του. 

Μουσικός ο ίδιος για χρόνια, ο Κωνσταντίνος Σκέρλος παρουσιάζει μια πρωτοποριακή συσκευή που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κιθαρίστας χειρίζεται τις συσκευές τύπου stomp.

Το StompDaddy δίνει τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης των αναλογικών εφέ και, παράλληλα, προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία σε εταιρείες και σε χρήστες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν τα δικά τους εφέ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων 20 χρόνων, η συνολική αγορά αυτών που χρησιμοποιούν συσκευές τύπου stomp ανέρχεται σε 5,9 εκατ. ανθρώπους.

Μάλιστα μια κοινότητα από 37.000 κιθαρίστες σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της εφέ.

Η ιδέα του Κωνσταντίνου κατάφερε να ξεχωρίσει και να μπει στους 11 φιναλίστ του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας, Disrupt Greece.

Δείτε πώς παρουσιάζει ο ίδιος την ιδέα του:

Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας;

Η συσκευή μας με την διακριτική ονομασία “StompDaddy” έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ξεχασμένη με συσκευές παρωχημένης τεχνολογίας αγορά διαχείρισης εφέ κιθάρας τύπου stomp, αλλάζοντας τον τρόπο που θα χειρίζεται στο μέλλον ο κιθαρίστας τις αναλογικές συσκευές του, αλλά παράλληλα δίνοντας του την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ήδη υπάρχων σετ αναλογικών εφέ τύπου stomp που ήδη διαθέτει.

Πέρα από τα παραπάνω, η συσκευή μας θέτει τα θεμέλια για την καθιέρωση μιας νέας τεχνολογίας η οποία έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κιθαρίστας ήταν περιορισμένος να χειρίζεται τις συσκευές τύπου stomp , δίνοντας του νέες προοπτικές σε επίπεδο πλήρους λειτουργικής  εκμετάλλευσης των αναλογικών εφέ.

Ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι / ρίσκα και πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε;

Ο σημαντικότερος κίνδυνος είναι η αντιγραφή του προϊόντος μας. Πέρα από την απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας εστιάζουμε στο κτίσιμο ισχυρών πελατειακών σχέσεων με ταυτόχρονη μέριμνα στη διατήρηση της πιστότητας των πελατών. Το εταιρικό μοντέλο μας βασίζεται στην ανάπτυξη, αλλά και στην εκμετάλλευση δικτυακών κοινοτήτων κιθαριστών που έχουν πάθος με τα εφέ. Αυτή η προσέγγιση θέτει από μόνη της τις απαραίτητες δυσκολίες στους ανταγωνιστές μας, οι οποίοι παρουσιάζουν εμμονή στο προϊόν και όχι στις ανάγκες των πελατών τους.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει έσοδα;

Κατά κόρον τα έσοδα μας θα δημιουργούνται από την πώληση του προϊόντος μας. Έχει δημιουργηθεί ένα πλάνο διείσδυσης σε μεγάλους αλλά και σε μεσαίου μεγέθους λιανέμπορους προϊόντων μουσικής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε το προϊόν μας να είναι διαθέσιμο στα μεγαλύτερης σημασίας μουσικά καταστήματα για δοκιμή, πριν την αγορά.