Στουρνάρας: Μεγάλο στοίχημα η έξοδος της χώρας στις αγορές το 2014

Στουρνάρας: Μεγάλο στοίχημα η έξοδος της χώρας στις αγορές το 2014

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική διάσκεψη εν όψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. που ξεκινά αύριο και της επερχόμενης έλευσης της τρόικας.

Έξι ώρες διήρκεσε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αντικείμενο των εργασιών αποτέλεσα η αυριανή ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαïκής Ένωσης και η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην Ε.Ε. με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές. «Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014», δήλωσε ο κ. Στουρνάρνας και πρόσθεσε πως πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο»