Στους 91 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στους 91 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι
Γλάστρες με λουλούδια μπροστά από εξωτερική πόρτα οικοπέδου σε δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018. Η Πυροσβεστική, χθες, με επίσημη ενημέρωση, γνωστοποίησε πως ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά ανέρχεται στους 87. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση. Η κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά των αυθαίρετων κτισμάτων μετά τα τραγικά αποτελέσματα τις πυρκαγιάς στο Μάτι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, «αυτή τη στιγμή, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου Νοσοκομείου, κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι σε 91. Ακόμη, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ένα παιδί εξακολουθεί νανοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Στην τραγική λίστα το πρωί της Κυριακής προστέθηκε 85χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ το Σάββατο το βράδυ μία ακόμη γυναίκα 55 ετών που νοσηλευόταν έφυγε από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα ακόμα άτομο εξακολουθεί να είναι δηλωμένο ως αγνοούμενο.

Τέλος, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και δύο σοροί για τις οποίες υπάρχει γενετικό υλικό (DNA), αλλά δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Θυροκολλούνται σήμερα και αύριο οι αποφάσεις