Στους οκτώ οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία

Στους οκτώ οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία
Italian policemen work on the site of a train derailment on January 25, 2018 in Pioltello, near Milan. At least three people were killed and 10 seriously injured when a packed regional train derailed near Milan in northern Italy, emergency services said. The incident happened at around 7 am (0600 GMT) near the Milan suburb of Segrate. The cause was not immediately clear. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI

Πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε σε γέφυρα που ενώνει δύο από τα νησιά της Δανίας.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα αυξήθηκε στους οκτώ.

Πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε σε γέφυρα που ενώνει δύο από τα νησιά της Δανίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Τα πτώματα δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκινείτο με κατεύθυνση την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη όταν, εξαιτίας πιθανόν των σφοδρών ανέμων, έπεσαν πάνω της αντικείμενα και μουσαμάδες που σκέπαζαν βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με την Banedanmark, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η επιβατική αμαξοστοιχία μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους. “Ακούστηκε ένας πολύ, πολύ ισχυρός θόρυβος και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε”, δήλωσε στο δίκτυο TV2 ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία μαζί με την κόρη του.