Στρατηγικές ανάπτυξης για την Ελλάδα: Το Business Gala της ΕΚΑΛΗ ΑΕ πρωτοπορεί στις εξελίξεις

Στρατηγικές ανάπτυξης για την Ελλάδα: Το Business Gala της ΕΚΑΛΗ ΑΕ πρωτοπορεί στις εξελίξεις

Η πρέσβης της Βρετανίας και ο διοικητής της ΤτΕ παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο επιχειρηματικό κοινό.

 

Την ανάπτυξη του μεγαλύτερου Business Hub της χώρας συνεχίζει η Διοίκηση της ΕΚΑΛΗ ΑΕ, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις της Επιχειρηματικής Κοινότητας και προσφέροντας στα Στελέχη της κάθε δυνατή ενημέρωση από ειδικούς, σχετικά με τα θέματα και τις προοπτικές που παρουσιάζονται στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Με το concept “Repositioning Greece” διοργανώνονται στο Ecali Club μια σειρά από Business Gala, το κάθε ένα με διαφορετική θεματολογία και εκλεκτούς Ομιλητές, με στόχο την ολοκλήρωση ενός αξιόλογου κύκλου ενημέρωσης σε διαφορετικούς τομείς και πεδία.

Μέχρι σήμερα έλαβαν χώρα τρία, το πρώτο με θέμα «Geopolitics” , το δεύτερο με θέμα «Digital Transformation”, το τρίτο με θέμα «Energy».

Στο Business Gala της 17ης Δεκεμβρίου 2018, με θέμα «GROWTH STRATEGIES & INVESTMENT OPPORTUNITIES FOR GREECE», η ΕΚΑΛΗ ΑΕ είχε την τιμή να υποδεχθεί την Εξοχότατη Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου κα Κέιτ Σμιθ και τον Αξιότιμο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κο Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι κατέθεσαν θέσεις και απόψεις για το θέμα.

Στο ξεχωριστό αυτό Business Gala παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΛΗ ΑΕ και η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι υποδέχθηκαν  με ιδιαίτερη χαρά τα Μέλη του Ecali Club, Πελάτες της Τράπεζας,  Επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη Επιχειρήσεων, Προέδρους και Μέλη Διμερών Επιμελητηρίων, Οργανισμούς και διακεκριμένους καλεσμένους  για το τέταρτο Business Gala του  Concept του Ecali Club “Repositioning Greece”, με θέμα “Growth Strategies & Investment Opportunities for Greece”.

Οι εκλεκτοί Ομιλητές κύριοι Γιάννης Γεωργακάκης CEO της ΕΚΑΛΗ ΑΕ και Παύλος Μυλωνάς CEO της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με την Εξοχότατη Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου κα Κέητ Σμιθ και  τον Αξιότιμο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κο Γιάννη Στουρνάρα, προσέγγισαν το θέμα διεξοδικά με στόχο την διευρυμένη ενημέρωση του κοινού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στον αναλυτικό και μεθοδικό σχεδιασμό, ως απαραίτητο εργαλείο για την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, στην Ανάπτυξη, η οποία πρέπει να είναι ισχυρή και βιώσιμη. Ως βασική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη πρότειναν το να οικοδομούνται δράσεις σε ανανεώσιμη βάση με ολιστικό περιεχόμενο ώστε να προσελκύονται ξένες επενδύσεις και να ενισχύονται οι εγχώριες δραστηριότητες. Εξέφρασαν την βεβαιότητα τους στο ότι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και μειώνουν τα ποσοστά ανεργίας. Τόνισαν δε ότι κάθε στρατηγική πρέπει να λαμβάνει υπόψη την άμυνα κάθε χώρας εναντίον της αβεβαιότητας και των εξωτερικών κινδύνων.

Το Business Gala «Repositioning Greece – Growth Strategies & Investment Opportunities for Greece» πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα του Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και συν-διοργανώθηκε με την Εθνική Τράπεζα.

Σημαντικοί Χορηγοί υποστήριξαν αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, δηλώνοντας με τη σειρά τους το παρόν σε κάθε ενέργεια που ενισχύει την επιχειρηματικότητα.

Όλοι οι χορηγοί, Εθνική Τράπεζα (Diamond Sponsor) , ΕΚΟ & EY (Platinum Sponsors) , Jaguar Land Rover (Gold Sponsor), LAMDA DEVELOPMENT και TOTSIS GROUP (Silver Sponsors),  Global Sustain και STIRIXIS (Network Sponsors), παρευρέθησαν με τα Στελέχη τους ενισχύοντας το Profile του 4ου Repositioning Greece Business Gala.

Όσον αφορά στις θέσεις των Χορηγών σχετικά με το θέμα, υπήρξαν σημαντικές δηλώσεις από την ΕΚΟ και την ΕΥ με συγκεκριμένες αναφορές:

EΚΟ

Η ανάπτυξη μέσα από επιχειρηματικές ευκαιρίες και στρατηγικές είναι από τις βασικές προτεραιότητες της EKO ως πρωτοπόρος και καινοτόμος εταιρία ενέργειας. Οι εξελίξεις μάλιστα στην αγορά ενέργειας όπως η ενεργειακή μετεξέλιξη, στην οποία η ΕΚΟ πρωτοστατεί ήδη με την υφιστάμενη συνεργασία σε πρατήρια με τη ΔΕΠΑ αλλά και τη δημιουργία των πρώτων σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΟ θα είναι πάντα αρωγός προσπαθειών όπως το Repositioning Greece Growth Strategies & Investment Opportunities for Greece.

ΕΥ

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Για να καταστεί η χώρα μας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πραγματικά φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι πολιτικές δυνάμεις, η Πολιτεία, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν για τη χάραξη μιας εθνικής, αναπτυξιακής στρατηγικής».

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, έδωσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου και ειδικά της Jaguar Land Rover.

Για το 10μηνο της τρέχουσας χρονιάς , η Εισαγωγική εταιρεία της Jaguar Land Rover στην Ελλάδα, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ,  πραγματοποιεί την καλύτερη της επίδοση για τα τελευταία χρόνια. Οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων της Jaguar Land Rover στην χώρα μας  ανέρχονται  στις 264 έναντι  134 για την ίδια περίοδο του 2017, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση ύψους 97%, την ώρα που οι πωλήσεις  της μητρικής εταιρίας για την ίδια περίοδο στην Ευρώπη παρέμειναν περίπου στα ιδία επίπεδα, καθιστώντας την Ελληνική Εισαγωγική μεταξύ των κορυφαίων σε επιδόσεις.

Το 2019 προβλέπεται ακόμα πιο δυναμικό για την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ & την JLR, καθώς θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Παρουσίαση του Νέου Range Rover Evoque τον επόμενο Μάρτιο στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή πορεία της μάρκας στην χώρα μας,  καθώς και το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής  Jaguar I-Pace, γεγονότα που προμηνύουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων και μεριδίου στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.