Στρατιωτικη συμμαχία Ν.Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας κατά της Β.Κορέας

Στρατιωτικη συμμαχία Ν.Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας κατά της Β.Κορέας

Στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Β. Κορέα.

Οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να καταλάβει πως δεν θα έχει “ένα λαμπρό μέλλον” στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών από την Βόρεια Κορέα.

Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να συζητήσει την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα χωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα μαζί τους στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Άμπε κι ο Πούτιν αναμένεται επίσης ότι θα συζητήσουν την οικονομική συνεργασία, αλλά και τις ενέργειες για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης, μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ρωσίας.

Συνάντηση Πούτιν με Μουν Τζέι-ιν

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έγινε περισσότερο πολύπλοκη, εξαιτίας των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών οικονομικής διάσκεψης στην πόλη του Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της Ρωσίας, καθώς κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος Μουν πρόσθεσε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση από τις προκλητικές ενέργειές της, σύμφωνα με ρωσική μετάφραση των δηλώσεων που έκανε προς τον Πούτιν στην κορεατική.