Στρατούλης για Grexit: Μην ανησυχεί ο κόσμος, θα δυσκολευτούμε μόνο για λίγους μήνες!

Στρατούλης για Grexit: Μην ανησυχεί ο κόσμος, θα δυσκολευτούμε μόνο για λίγους μήνες!
ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ Δ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι οι δανειστές κινδυνεύουν περισσότερο…

Την ώρα που οι προειδοποιήσεις πέφτουν «βροχή» για τις καταστροφικές συνέπειες ενός Grexit κυρίως για την Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν φαίνεται να ανησυχεί και τόσο.

Μιλώντας στο Mega o Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε πως «μεγαλύτερη ζημία από ένα Grexit θα πάθουν οι δανειστές απ’ ό,τι η Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Μην ανησυχεί ο κόσμος, θα δυσκολευτούμε για μερικούς μήνες αλλά όλα θα πάνε καλά».

Στο ενδεχόμενο του «μεγάλου όχι» ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την κοινωνία. «Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα, αν αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες να έχει τη δυνατότητα από εκεί και πέρα να ξαναμπεί σε δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εκδηλώσει διάθεση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις μας και έχουμε κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αυτό είναι το βασικό πλαίσιο εκτός λεπτομερειών» διεμήνυσε.

Πάντως ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν χαρακτήρισε ως «απόλυτη καταστροφή για τη Ελλάδα» την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.