SwimRun: Η Ύδρα ταράζει τα νερά της Μεσογείου

SwimRun: Η Ύδρα ταράζει τα νερά της Μεσογείου

Το μεγάλο στοίχημα της TRIMORE και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Ύδρα.

 

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, που όμοιό του δεν έχει διοργανωθεί ποτέ ξανά στη Μεσόγειο, τοποθετεί την Ύδρα στο επίκεντρο των αθλητικών διοργανώσεων της χρονιάς. Το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2018, οι λάτρεις των σπορ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν από κοντά για πρώτη φορά στην Ελλάδα – και την περιοχή της Μεσογείου – το SwimRun, που έχει τις ρίζες του στην παγωμένη Νορβηγία.

Πρόκειται για έναν δυναμικό και ιδιότυπο αγώνα κολύμβησης και τρεξίματος ζευγαριών αθλητών, οι οποίοι διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο. Στην περίπτωση του αγώνα της Ύδρας, θα υπάρχουν 3 εναλλαγές από κολύμβηση σε τρέξιμο και ανάποδα, συνολικής απόστασης αγώνα 16,5km (3,8kΚολύμβηση και 12,7kτρέξιμο).\

Πέρα από τα όρια της σωματικής αντοχής, οι αθλητές θα κληθούν να διαχειριστούν και την υπομονή τους, δεδομένου ότι με το αθλητικό τους ταίρι θα είναι διαρκώς δεμένοι μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται συγχρονισμός και καλή συνεννόηση!

Σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στη γραφική Ύδρα, το Fortune Greece έδωσε «το παρών» σε μια αθλητική διοργάνωση που αναμένεται να δώσει οικονομική ώθηση στην τοπική κοινωνία του νησιού, αυξάνοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση της χώρας. Μάλιστα το κόστος της όλης διοργάνωσης ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ποσό που υπογραμμίζει και τα υψηλά standard που έχουν τεθεί.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής περιόδου με την επιμήκυνσή της. Λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, θα ζητήσουμε από τα μαγαζιά να μείνουν ανοιχτά και μετά το Σεπτέμβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Μιλώντας για το νησί των πέντε πρωθυπουργών και της ελληνικής επανάστασης, ο Δήμαρχος Ύδρας τόνισε ότι είναι χαρά του να φιλοξενούνται στην Ύδρα αθλητικές οργανώσεις που έχουν το στοιχείο της πρωτοτυπίας και επεσήμανε πως ο αθλητισμός δίνει διέξοδο στους νέους και προσελκύει κόσμο από το εξωτερικό.

Άλλωστε το νησί έχει παράδοση στους αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος, με σπουδαίους αθλητές που κατάγονται από εκεί.

«Το SwimRunHydra 2018 αποτελεί την  πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος στην περιοχή της Μεσογείου και η πρόθεσή μας είναι να καλύψουμε πολλά ηλικιακά γκρουπ» δήλωσε ο Ιδρυτής της TRIMORE και διοργανωτής του SwimRunHydra, Κωνσταντίνος Μητρόπαππας, ο οποίος διευκρίνισε πως την πρώτη  χρόνια ο αγώνας θα είναι ήπιος, για να εξοικειωθεί ο κόσμος με το άθλημα και πως θα αποτελεί ένα premium event με περιορισμένες θέσεις συμμετοχής.

«Δυνητικά ο αριθμός των αθλητών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν είναι μεγάλος. Για φέτος επιλέξαμε να έχουμε μόνο 50 συμμετοχές, εκ των οποίων οι μισές έχουν ήδη «κλειδώσει» και τις προσεχείς μέρες θα ανοίξουμε εκ νέου το σύστημα για εγγραφές».

Η early-bird εγγραφή (€90,-/ζευγάρι δηλ. € 45,- / άτομο) ίσχυσε για 5 μόνο ημέρες, ενώ πλέον το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα €168 / ζευγάρι.

Ο κ. Μητρόπαππας πρόσθεσε πως αν και πρόκειται για ένα άθλημα ενηλίκων, εντούτοις θα δοθεί σε όσες οικογένειες επισκεφτούν το νησί με τα παιδιά τους, η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά από παιδικές αθλητικές δραστηριότητες που θα τρέχουν παράλληλα.

«Θα υπάρξει Water polo και water triathlon για τα μικρότερης ηλικίας άτομα, θα μπορούν να παίξουν σκάκι με σκακιστή ολυμπιονίκη, ενώ είμαστε σε συζητήσεις με την cocomat για να διοργανώσουμε ποδηλατική βραδυπορία. Όποιος καταφέρει να μείνει περισσότερη ώρα πάνω στο ποδήλατο αναπτύσσοντας τη χαμηλότερη ταχύτητα θα είναι και ο νικητής».

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές του SwimRun μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pullbuoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή.

Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση.

Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (δίνεται από τη διοργάνωση σημαδούρα μεταφοράς στη θάλασσα), ενώ η στολή, στο επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.