Τα bots θα είναι η βάση των εταιρειών του μέλλοντος

Τα bots θα είναι η βάση των εταιρειών του μέλλοντος

Πώς τα bots θα αντικαταστήσουν όλες τις διαδικασίες. 

Βρισκόμαστε στο έτος 2027. Η Σόνια θέλει να στήσει τη δική της επιχείρηση. Αφότου ερευνήσει και αναλύσει τις ευκαιρίες της αγοράς, αποφασίζει να δημιουργήσει μια επιχείρηση πώλησης μηχανών καφέ – ένα προϊόν για τους νοσταλγούς παλαιότερων εποχών, τώρα που έχουμε πλήρως αυτοματοποιημένες κουζίνες. Ιδού πώς η Σόνια χρησιμοποιεί μια ποικιλία bots για να πετύχει τον στόχο της.

Εκπαίδευση
Η Σόνια τελείωσε πρόσφατα το μάστερ της στη Διοίκηση Αυτοματοποιημένων Επιχειρήσεων, το οποίο διδάσκει σε επαγγελματίες τον συντονισμό των bots για επιχειρηματικούς σκοπούς και τη διοίκηση μικτού εργατικού δυναμικού. Η ίδια ξεκινά την επιχειρηματική εμπλοκή της προσδιορίζοντας τον τύπο των business bots που θα χρειαστεί.

Στρατηγική
Με τη βοήθεια ενός bot στρατηγικής, η Σόνια εκπονεί μια ανάλυση αγοράς σε βάθος για να προσδιορίσει τις προδιαγραφές του προϊόντος που μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Το bot στρατηγικής εξετάζει τον ανταγωνισμό για να εξασφαλίσει τη διαφοροποίηση του προϊόντος από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Έρευνα & Ανάπτυξη
Το bot έρευνας & ανάπτυξης της Σόνια επιλέγει και προσκαλεί σχεδιαστές να δημιουργήσουν ελκυστικά σχέδια μηχανών καφέ που βασίζονται σε μοντέλα των αρχών της δεκαετίας του 2000. Αυτά τα σχέδια πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν βελτιστοποιηθεί για τις ανάγκες της παραγωγής, καταλήγοντας σε συσκευές υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Το bot έρευνας & ανάπτυξης εκπονεί μια απομακρυσμένη δοκιμή για να εξασφαλίσει ότι οι μηχανές παράγουν καφέ με ιδανική γεύση και άρωμα.

Λειτουργίες
Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, η Σόνια ζητά από το bot λειτουργιών να συλλέξει προσφορές και χρόνους παραγωγής από κατασκευαστές. Το bot επιλέγει τον πιο κατάλληλο κατασκευαστή και, στη συνέχεια, επικοινωνεί με το bot σύναψης συμβάσεων για να προσδιορίσουν από κοινού τους όρους του συμβολαίου.

Μάρκετινγκ και πωλήσεις
Εντωμεταξύ, η Σόνια έχει αναθέσει στο μάρκετινγκ bot της την επιλογή και βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, των κοινωνικών μέσων και των προωθητικών εκστρατειών για την επιχείρησή της. Το bot πωλήσεων ερευνά και επιλέγει τα κατάλληλα κανάλια πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου για τις μηχανές καφέ, όπως π.χ. άμεσες διαδικτυακές πωλήσεις, Amazon Marketplace, και eBay.

Χρηματοοικονομικά
Ενώ η παραγωγή προχωρά, το bot χρηματοοικονομικών εξασφαλίζει τη βέλτιστη διαχείριση επενδύσεων, κεφαλαίου, χρέους και ταμειακών ροών. Η επιχείρηση πηγαίνει καλά. Όμως, κάποια στιγμή το bot χρηματοοικονομικών ενημερώνει τη Σόνια ότι οι παραγγελίες μειώνονται ραγδαία. Αφότου εκπονήσει τη δική της στρατηγική ανάλυση, η ίδια συμπεραίνει ότι οι ανταγωνιστές χαμηλού κόστους αυξάνουν το μερίδιό τους. Εν μέσω αυτής της αβέβαιης κατάστασης, η Σόνια αποφασίζει να εστιάσει τις προσπάθειές της σ’ ένα νέο προϊόν.

Μετά από καιρό, ικανοποιημένη με τη συμβολή των bots στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Σόνια αναρωτιέται κατά πόσο και η ίδια κάποια μέρα αντικατασταθεί από ένα bot. Ξαφνικά, ένας φόβος την κυριεύει. Μήπως αυτό έχει ήδη συμβεί;