Τα χειρότερα έρχονται για τον Φρανσουά Ολάντ

Τα χειρότερα έρχονται για τον Φρανσουά Ολάντ

Στην υπόθεση της παράλληλης σχέσης αναμένεται να επικεντρωθεί η αυριανή μεγάλη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου.

Παράλληλα με την αδυναμία του να αντιμετωπίσει την ανεργία –όπως υποσχέθηκε προεκλογικά- ο Φρανσουά Ολάντ καλείται δώσει απαντήσεις για την ιδιωτική του ζωή, στην αυριανή μεγάλη συνέντευξη Τύπου.

Η υπόθεση της παράλληλης σχέσης του αποκαλύφθηκε τη χειρότερη στιγμή για το σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε να γυρίσει τη σελίδα ενός –κατά πολλούς- καταστροφικού 2013.

Ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει αύριο ενώπιον 500 δημοσιογράφων για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, τις μεγάλες γραμμές της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται τώρα μπερδεμένος σ’ ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του Κράτους.

Διαβάστε ακόμη: Η απιστία του Ολάντ έστειλε την Τριερβελέρ στο νοσοκομείο

Δύσκολα θα αποφύγει ο Ολάντ τις ερωτήσεις για το θέμα αυτό, παρόλο που το περιβάλλον του θέλει να πιστεύει, όπως ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ότι οι Γάλλοι «εκτιμούν πως η ιστορία αυτή είναι γελοία μπροστά σ’ αυτά που ζουν και πως πρέπει μάλλον να διευθετηθούν τα προβλήματά τους και όχι προβλήματα ζευγαριών».

Χθες, Κυριακή, μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η υπόθεση δεν έχει καμιά επίπτωση στην -ήδη πολύ χαμηλή- δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ και πως το 77% των Γάλλων θεωρεί πως εμπίπτει αυστηρά στη σφαίρα του ιδιωτικού.

H εφημερίδα Le Monde δεν διστάζει να κάνει λόγο για «δυσλειτουργίες» των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ’ αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία – στη Ρι ντι Σιρκ, την οδό του Τσίρκου, προσθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται γι’ αστείο…

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί ο έρωτας να ανεβάσει τις «μετοχές» του Ολάντ;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien η 48χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, η δημοσιογράφος που μοιράζεται τη ζωή του Φρανσουά Ολάντ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, διαθέτει γραφεία στο προεδρικό μέγαρο και τον συνοδεύει στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από το στόμα του προέδρου το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μερικά λεπτά πριν αποκαλυφθούν από το περιοδικό Closer.

Η Τριερβελέρ, η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή λόγω «μεγάλης μελαγχολίας», «φαίνεται έτοιμη να συγχωρήσει (…) αλλά θέλει να μάθει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ», γράφει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη ένα μέλος του περιβάλλοντός της.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται εκτεθειμένος και έναντι των προεκλογικών υποσχέσεών του, όταν έλεγε πως θέλει να είναι ένας «νορμάλ» πρόεδρος, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δεν δίσταζε να εμφανίζεται ως ζευγάρι, πρώτα με τη δεύτερη σύζυγό του, την Σεσιλιά Σιγκανέ-Αλμπενίζ και στη συνέχεια με την τρίτη σύζυγό του, την Κάρλα Μπρούνι.

«Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πράξω ούτως ώστε η συμπεριφορά μου να είναι σε κάθε στιγμή υποδειγματική», είχε υποσχεθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο