Τα εννιά πιο συνηθισμένα λάθη στο LinkedIn που σας κρατούν πίσω

Τα εννιά πιο συνηθισμένα λάθη στο LinkedIn που σας κρατούν πίσω

Αν διαθέτετε λογαριασμό στο LinkedIn, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχετε κάνει τουλάχιστον ένα από αυτά τα λάθη.

Το LinkedIn μπορεί να είναι ένα πολύ καλό μέρος να ξεκινήσετε να φτιάξετε το «brand» σας, να επεκτείνετε το δίκτυο επαφών σας, να προσελκύσετε νέους πελάτες και να βρείτε ευκαιρίες εργασίας. Αλλά αν το χρησιμοποιείτε με τον λάθος τρόπο, θα μπορούσατε να μπλοκάρετε τις επαγγελματικές σας επαφές, ή ακόμα και να χάσετε την δουλειά των ονείρων σας.

Το Business Insider μίλησε με την ειδικό καριέρας του LinkedIn, Blair Decembrele, σχετικά με τα πιο συνηθισμένα (και πιο σημαντικά) λάθη που υπάρχουν στην πλατφόρμα, όπως επίσης και το τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου για να τα αποφύγουν.

1. Ο τίτλος του προφίλ σας είναι λάθος ή απουσιάζει εντελώς

Είναι το πρώτο πράγμα που οι άλλοι χρήστες βλέπουν, πέρα από τη φωτογραφία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις 120 λέξεις είτε για να καταχωρήσετε την θέση που έχετε τώρα, είτε για να περιγράψετε τη δουλειά που κάνετε λίγο πιο γενικά.

2. Δεν έχετε φωτογραφία προφίλ

Σύμφωνα με τα δεδομένα του LinkedIn, τα προφίλ με φωτογραφίες λαμβάνουν μέχρι και 21 φορές περισσότερα views σε σχέση με τα προφίλ χωρίς φωτογραφίες, επίσης εννιά φορές παραπάνω αιτήματα για σύνδεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε φωτογραφία είναι καλή- είναι σημαντικό να επιλέξετε μια που είναι οπτικά ελκυστική. Η φωτογραφία θα πρέπει να έχει ένα μονόχρωμο φόντο, χωρίς περισπασμούς. Το πρόσωπό σας θα πρέπει να καλύπτει περίπου το 60% της εικόνας.

3. Δεν έχετε γράψει μια περίληψη

Μια περίληψη «περιγράφει το ποιος είστε ως επαγγελματίας», αναφέρει η Decembrele. Πρόκειται για την «ελκυστική εισαγωγική ομιλία» σας, και μέσα από αυτή έχετε τη δυνατότητα να προσελκύσετε το ενδιαφέρον ενός πιθανού εργοδότη μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνετε την εμπειρία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας.

4. Δεν έχετε προσαρμόσει το URL του προφίλ σας στο LinkedIn

Με το που το κάνετε, μπορείτε να συμπεριλάβετε το URL του προφίλ σας στο LinkedIn στο βιογραφικό σας, χωρίς να ανησυχείτε για το ότι φαίνεται ογκώδες. Επίσης, είναι πολύ πιο εύκολο να βρουν το προφίλ σας οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού.

5. Δεν έχετε ιδέα για το ποιες είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου σας

Η Decembrele προτείνει το να σκεφτείτε προσεκτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου σας (για παράδειγμα, αν θέλετε το δίκτυό σας να ξέρει ότι έχετε αλλάξει δουλειά). Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε αν άλλα μέλη μπορούν να δουν όταν κοιτάτε το προφίλ τους, και το αντίστροφο.

6. Δεν έχετε ειδοποιήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί σε νέους ρόλους

Το να ενεργοποιείτε την επιλογή «ανοιχτοί υποψήφιοι» στις προσωπικές σας ρυθμίσεις, είναι ένας τρόπος για να ειδοποιήσετε ιδιωτικά ότι είστε ανοιχτοί σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Το LinkedIn βρήκε ότι τα μέλη που ενεργοποίησαν αυτή την επιλογή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να δουν σχετικές με αυτούς προτάσεις. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι εμφανές στο προφίλ σας.

7. Δεν χρησιμοποιείτε hashtag στις δημοσιεύσεις σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχετικά hashtag για να προσαρμόσετε την αρχική σελίδα σας, έτσι ώστε να βλέπετε το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει περισσότερο και για να σιγουρευτείτε ότι οι αναρτήσεις σας εμφανίζονται στους σωστούς ανθρώπους. Όταν αρχίσετε να γράφετε μια ανάρτηση στο LinkedIn, θα δείτε κάποια προτεινόμενα hashtag από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

8. Δεν εκμεταλλεύεστε τις ομάδες του LinkedIn

Όταν γίνεστε μέλος σε μια ομάδα του LinkedIn που αποτελείται από επαγγελματίες του κλάδου σας, «σας επιτρέπει να συζητάτε για τις τάσεις στη βιομηχανία σας», υποστηρίζει η Decembrele. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να λάβετε συμβουλές καριέρας και απόψεις.

9. Δεν επικοινωνείτε σωστά με ανθρώπους για θέσεις εργασίας

Ο πρώτος κανόνας όταν ανταλάσσετε μηνύματα με ένα άλλο μέλος του LinkedIn, είναι να σιγουρεύεστε ότι έχετε δει το προφίλ τους, έτσι ώστε να αναφερθείτε σε κάτι σχετικά με την καριέρα τους που σας ταιριάζει. Εξηγείστε γιατί έρχεστε σε επαφή μαζί τους και γιατί πρέπει να συνδεθούν μαζί σας. Έτσι, αντί να ζητήσετε από κάποιον κατ’ ευθείαν δουλειά, μπορείτε να πείτε κάτι σαν αυτό: «Γεια σας, παρατήρησα ότι εργάζεστε για τον [τάδε οργανισμό] και ενδιαφέρομαι πραγματικά να μάθω περισσότερα για την εταιρεία. Θα μπορούσατε να μου πείτε περισσότερα;».