Τα επόμενα sneakers σας ίσως να είναι φτιαγμένα από…ανακυκλωμένη τσίχλα

Τα επόμενα sneakers σας ίσως να είναι φτιαγμένα από…ανακυκλωμένη τσίχλα

Τρεις εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν πάνινα παπούτσια με μία πρωτοποριακή σόλα.

του Don Reisinger

Τα αθλητικά παπούτσια και οι τσίχλες έχουν παραδοσιακά μια τεταμένη σχέση, με την κακή συνήθεια των δεύτερων να κολλάνε στα πρώτα. Αλλά αυτός ο …ανταγωνισμός  μπορεί να αλλάξει σύντομα.

Τρεις εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν πάνινα παπούτσια από ανακυκλωμένη τσίχλα, ελπίζοντας να σας δώσουν την άνεση που μόνο η τσίχλα μπορεί να προσφέρει.

Τα αθλητικά παπούτσια, που ονομάζονται Gumshoe, χρησιμοποιούν ένα ανακυκλωμένο υλικό που παράγεται από την εταιρία αειφορίας Gumdrop. Το υλικό αυτό, με την επωνυμία Gum-Tec, περιέχει 20% τσίχλα.

Η εταιρεία σχεδιασμού υποδημάτων Explicit Wear και η εταιρεία μάρκετινγκ Iamsterdam συμμετέχουν επίσης στην ανάπτυξη των αθλητικών παπουτσιών Gumshoe, σύμφωνα με το The Verge, το οποίο πήρε συνεντεύξεις από όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Προκειμένου να συλλέξει τις τσίχλες, η Gumdrop ταξιδεύει στο Άμστερνταμ και μαζεύει τις πεταμένες τσίχλες από τον δρόμο, ανέφερε η εταιρεία. Ένα κιλό τσίχλας ενσωματώνεται στα πέλματα τεσσάρων ζευγαριών αθλητικών παπουτσιών, σύμφωνα με τη Gumdrop. Και δεδομένου ότι κάθε χρόνο πετιούνται στους δρόμους του Άμστερνταμ 1,5 εκατομμύριο κιλά τσίχλας, υπάρχει αρκετή πρώτη ύλη για αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Η ροζ σόλα του Gumshoe όχι μόνο μοιάζει με την αγαπημένη σας τσίχλα, αλλά μυρίζει και σαν αυτή. Έτσι, αν η μύτη σας «πιάσει» τριγύρω μια μυρωδιά δυόσμου καθώς περπατάτε, μην αρχίσετε να ψάχνετε από πού προέρχεται – θα είναι τα πάνινα παπούτσια σας.

Επίσης, η σόλα του Gumshoe δεν κολλάει περισσότερο από τις τυπικές σόλες από καουτσούκ, και άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα κολλήσουν τα πόδια σας στο δρόμο σαν τις τσίχλες.

Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρει να ανακτήσετε τις τσίχλες που πετάτε στο πεζοδρόμιο, τα παπούτσια Gumshoe μπορεί να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο και η τιμή τους θα αγγίζει τα 190 ευρώ.