Τα επόμενα βήματα πριν τη δόση

Τα επόμενα βήματα πριν τη δόση
Ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος (Δ) συνομιλεί με τον Ισπανό υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Luis De Guindos Jurado (Α) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Zucchi Enzo

Οι εκκρεμότητες της Ελλάδας για να κλείσει η αξιολόγηση που παραμένουν ανοιχτές μετά το Eurogroup.

Μίνι υπουργικό συμβούλιο το οποίο κλήθηκε για να εξετάσει όλα τα προαπαιτούμενα που θα κλείσουν τις αποφάσεις του Eurogroup, θα κλειδώσουν την αξιολόγηση και θα φέρουν στο δεύτερο μισό του Ιουνίου τα πρώτα χρήματα της δόσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό.

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να υποβαθμίζει κατά ένα ποσοστό τα υπολειπόμενα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα ως εκκρεμότητες τεχνικού χαρακτήρα, όμως ορισμένα ζητήματα, όπως το ΕΚΑΣ, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για την κυβερνητική συνοχή.

Μεταξύ όσων απομένουν είναι:

– Τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.

– Τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ και το ενδεχόμενο να καταβληθούν.

– Οι εκπτώσεις εισφορών για τους νέους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους την περίοδο 2017-2020

– Το ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς που προβλέπεται για τους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι εξακολουθούν να υπάγονται στον ΟΓΑ.

– Αλλαγές στο νομικό καθεστώς που θα διέπει το διοικητικό συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για τη νομική κάλυψή του.

– Η ολοκλήρωση της πώλησης του Ελληνικού, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

– Αλλαγές νομικού τύπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Διαβάστε ακόμη: Tα σενάρια περικοπής του ΕΚΑΣ