Τα «γυρίζει» ο Λεβέντης: Διαψεύδει τον εαυτό του για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων

Τα «γυρίζει» ο Λεβέντης: Διαψεύδει τον εαυτό του για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης προσέρχεται στην ειδική εκδήλωση στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής των Ελλήνων, όπου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μια μέρα μετά την ξεκάθαρη καταγγελία ότι τού ζητήθηκαν χρήματα για να ανέβουν τα ποσοστά, αμφιβάλλει για όσα ο ίδιος είπε.

«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% […] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας» είπε και πρόσθεσε σε σχέση με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη: «Με πλησίασε ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- “μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε”. Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Πάντως σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, στέλεχος γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων τον πλησίασε στη Θεσσαλονίκη και του ζήτησε 10.000 ευρώ για να αυξήσει τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων σε κάποια έρευνα.