Τα Google Glass ετοιμάζονται για ένα νέο come back

Τα Google Glass ετοιμάζονται για ένα νέο come back

Αυτή θα είναι η νέα αποστολή των όχι και τόσο επιτυχημένων γυαλιών της Google.

Μετά την απόσυρσή τους τον περασμένο Ιανουάριο, τα γυαλιά της Google είναι έτοιμα να μπουν σε μια νέα πειραματική φάση. Αυτή της χρήσης τους σε χώρους εργασίας.

Η Google στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα γενιά των Google Glass σε χώρους όπως αυτούς της ιατρικής, των κατασκευών και της ενεργειακής βιομηχανίας από το προσεχές φθινόπωρο, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η νέα επιχειρηματική εκδοχή των Google Glass έχει βελτιωμένη μπαταρία, ταχύτερο επεξεργαστή και πιο τραχύ και πτυσσόμενο κορμό.

Τα Google Glass πρωτοεμφανίστηκαν το 2013 σε περιορισμένη ποσότητα. Έφεραν μια μικρή οθόνη που ο χρήστης έβλεπε μόλις τα φόραγε, καθώς επίσης και μια μικροσκοπική κάμερα, η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα όσον αφορά τα ζητήματα ιδιωτικότητας και προκάλεσε ακόμη και απαγόρευση της χρήσης τους από μερικά μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους.

Τελικά η Google αποφάσισε να τερματίσει το αρχικό της πρόγραμμα χωρίς ποτέ να βγάλει στο εμπόριο τα γυαλιά της.

«Αυτό το οποίο δεν κάναμε καθόλου καλά, κι ήταν πολύ πιο κοντά στην απόλυτη αποτυχία, ήταν πως μερικές φορές ενθαρρύναμε περισσότερο από ό,τι έπρεπε τη δημοσιότητα γύρω από αυτό το πρόγραμμα», είπε ο αρμόδιος υπεύθυνος Άτρο Τέλερ.

Η επαναφορά των Google Glass ως ένα εργαλείο δουλειάς κι όχι σαν ένα ακόμη γκάτζετ, μπορεί να βοηθήσει την Google να ξεπεράσει τα ζητήματα ιδιωτικότητας. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η WSJ, η Google εξακολουθεί να εργάζεται πάνω και σε ένα εμπορικό προϊόν.