Τα Google Glass ξεπούλησαν σαν… φρέσκια ψωμάκια

Τα Google Glass ξεπούλησαν σαν… φρέσκια ψωμάκια

Μπορεί η τιμή τους να ήταν «τσουχτερή», όμως η ανταπόκριση των «δοκιμαστών» ήταν ενθουσιώδης.

Την Μεγάλη Τρίτη και για 24 μόνο ώρες η Google έβγαλε στην αγορά τα πολυαναμενόμενα Google Glass της, στην τιμή των 1.500 δολαρίων έκαστο, κι ο κόσμος έτρεξε να αδράξει την ευκαιρία του λεγόμενου «Explorer Program».

Μπορεί να μην δημοσιεύτηκαν επίσημα στοιχεία αυτής της δοκιμαστικής κυκλοφορίας, όμως η ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη είχε ιδιαίτερο νόημα: «Όλες οι θέσεις του Explorer Program έκλεισαν. Όσοι χάσατε αυτήν την ευκαιρία μην ανησυχείτε. Θα επιδιώξουμε νέους τρόπους να το επεκτείνουμε στο μέλλον».

Η πώληση των Google Glass έγινε αποκλειστικά online, οπότε δεν συναντήσαμε τα γνωστά φαινόμενα του παρελθόντος, όταν σε κάθε νέα τεχνολογική κυκλοφορία ο κόσμος σχημάτιζε ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα.

Σκοπός της Google είναι να βγάζει σε ελεγχόμενες ποσότητες τα «έξυπνα» γυαλιά της με στόχο να προσελκύσει χρήστες για να τεστάρουν τις δυνατότητές τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Google Glass βρίσκονται σε φάση Beta, με την Google να γνωστοποιεί μία μέρα πριν το Explorer Program ότι ήδη προχώρησε σε νέες αναβαθμίσεις για τη βελτίωση της ζωής της μπαταρίας, το μοίρασμα φωτογραφιών και τις φωνητικές εντολές.

Τα συναισθήματα ήταν –φυσικά- μοιρασμένα, μιας και η διχογνωμία για τους λόγους που κάποιος θα πρέπει να δώσει ή όχι τόσα χρήματα για μια δοκιμαστική κυκλοφορία γέννησαν ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον debate στα social networks.

Διαβάστε ακόμη:

Euroleague: Δείτε όλη τη δράση από Google Glass των πρωταγωνιστών!

Καταναλωτική «επανάσταση» φέρνει το Google Glass