Η Google Maps φέρνει την κοινοποίηση τοποθεσίας αλλά και μια ακόμα καινοτομία

Η Google Maps φέρνει την κοινοποίηση τοποθεσίας αλλά και μια ακόμα καινοτομία
A man holds a smartphone, with the Google Maps app open, in Sarajevo, April 15, 2015. REUTERS/Dado Ruvic - RTR4XGCE

Νέες δυνατότητες διαμοιρασμού και τοποθεσίας στο Google Maps

Την αναβάθμιση της εφαρμογής Google Maps ανακοίνωσε πρόσφατα η Google, η οποία σύντομα θα προσφέρει νέες δυνατότητες. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να μοιραστούν την τοποθεσίας τους σε πραγματικό χρόνο με τις επαφές που έχουν στο Google, με φίλους ή συγγενείς, στέλνοντας ένα σχετικό σύνδεσμο μέσω των εφαρμογών αποστολής μηνυμάτων, δηλαδή το share location που έχουν ως λειτουργία και άλλες εφαρμογές (π.χ. WhatsΑpp)

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται την πρόοδο της διαδρομής τους με όποιον επιθυμούν κατά τη διάρκεια της πλοήγησής τους στο Google Maps. Όταν γίνεται αυτό, οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο χρήστης έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξής του και θα μπορούν να τον παρακολουθούν για όση ώρα διαρκεί η διαδρομή. Βέβαια, ο χρήστης θα έχει επίσης τη δυνατότητα, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη, να ακυρώσει την κοινοποίηση οποιαδήποτε στιγμή.

Η κοινοποίηση τοποθεσίας στο Google Maps πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα παγκοσμίως παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται δύο σημαντικά στοιχεία με φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες: το που βρίσκονται και πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους.