Τα hedge funds ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ για να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές

Τα hedge funds ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ για να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές
epa05593021 Democratic candidate Hillary Clinton (R) and Republican candidate Donald Trump (L) at the start of the final Presidential Debate at the University of Nevada-Las Vegas in Las Vegas, Nevada, USA, 19 October 2016. The debate is the final of three Presidential Debates and one Vice Presidential Debate before the US National Election on 08 November 2016. EPA/ANDREW GOMBERT

Πόσα χρήματα δίνει η Wall Street στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και ποιον ευνοεί περισσότερο.

Η Wall Street δίνει περισσότερα χρήματα από ποτέ για να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών του 2016, αλλά σχεδόν τίποτα δεν κατευθύνεται προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για την ελίτ του έθνους.

Μέχρι στιγμής, τα hedge funds και οι υπάλληλοί τους έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 173 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές καμπάνιες για τις εκλογές του 2016, πάνω από το τριπλάσιο σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2012 και πάνω από οκτώ φορές τη συνεισφορά τους το 2008, σύμφωνα με δεδομένα από το Center for Responsive Politics.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, σε γενικές γραμμές, έχει ξοδέψει σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές καμπάνιες για αυτές τις εκλογές, περίπου 35% πάνω από το ποσό των εκλογών του 2008 και τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν συνεισφέρει τα μεγαλύτερα ποσά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Americans for Financial Reform.

Παρ’ όλ ’αυτά, ενώ το Fortune έγραφε τον Αύγουστο ότι ο Τραμπ φαινόταν να προσελκύει περισσότερα χρήματα από τους διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένου του Καρλ Άικαν, κερδίζοντας έδαφος σε σχέση με την Χίλαρι Κλίντον, η ευρύτερη υποστήριξη στον Τραμπ προφανώς δεν συνέβη. Οι επενδυτές είτε στηρίζουν την δημοκρατική υποψήφια Κλίντον είτε επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις εκλογές για το Κογκρέσο και όχι τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τη μελέτη.

Και ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια συνήθως στηρίζουν την αριστερά με χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών, μόνο το 42% από τις εισφορές τους το 2016 πήγαν στους δημοκράτες, ενώ το 58% έχουν πάει για να στηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτό καθιστά ακόμη πιο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ έχει «καταφέρει» να κερδίσει τόσο μικρή στήριξη.

Συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών τόσο από τα αμοιβαία κεφάλαια όσο και από εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ο Τραμπ και ομάδες που τον υποστηρίζουν έχουν λάβει 239.250 δολάρια, περισσότερο από 100 φορές πάνω από τα 2.054 δολάρια που είχε λάβει κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του CFRP. Αλλά την ίδια στιγμή, η Κλίντον έχει καταφέρει να κερδίσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κεφάλαια, ανεβάζοντας τη συνολική στήριξη στα 45,2 εκατομμύρια. δολάρια, από 25,6 εκατομμύρια δολάρια που είχε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πράγματι, η Κλίντον είναι η κορυφαία δικαιούχος των πολιτικών δωρεών του κλάδου, ενώ ο Τραμπ δεν συγκαταλέγεται καν μεταξύ των κορυφαίων 10. Μετά την Κλίντον, στη σειρά ακολουθούν οι Μάρκο Ρούμπιο, Τζεμπ Μπους και Κρις Κρίστι, όλοι των Ρεπουμπλικάνων. Τα δεδομένα αφορούν τις δαπάνες στις προκριματικές, καθώς και τις γενικές εκλογές.