Τα καύσιμα που καθαρίζουν τον κινητήρα

Τα καύσιμα που καθαρίζουν τον κινητήρα

Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν όσα ξέραµε µέχρι σήµερα για την οδηγική εµπειρία.

Η βιοµηχανία των αυτοκινήτων παγκοσµίως παράγει οχήµατα ολοένα και πιο εξελιγµένα. Οι νέες τεχνολογίες και οι εξελίξεις στον εν λόγω κλάδο «ανοίγουν» τον δρόµο για νέα και πιο καινοτόµα συστήµατα, φιλικά προς το περιβάλλον, που αλλάζουν όσα γνωρίζαµε µέχρι σήµερα για την οδηγική εµπειρία. Παράλληλα, ως προς τα επί µέρους εξαρτήµατα, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην κινητήριο δύναµη.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κινητήρας και καύσιµο, δυο αλληλένδετα στοιχεία. Πλέον οι κινητήρες προηγµένοι τεχνολογικά κατασκευάζονται, ούτως ώστε να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση της καύσιµης ύλης, αλλά και να είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των µετακινήσεων τόσο εντός πόλης όσο και σε µεγάλες αποστάσεις.

Με συστήµατα αυτοκαθαρισµού, οι νέοι αυτοί υπερτροφοδοτούµενοι κινητήρες ενσωµατώνονται στα αυτοκίνητα ελαχιστοποιώντας τις εκποµπές ρύπων, κερδίζοντας το µεγάλο στοίχηµα για τις αυτοκινητοβιοµηχανίες, αλλά και για τις µεγάλες πόλεις, δεδοµένων της ατµοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιµατικής αλλαγής.

Με δύναµη από το µέλλον

Tο ΒΡ Ultimate Diesel µε τεχνολογία ACTIVE µπορεί να προσφέρει µέχρι και 61 χλµ. περισσότερα ανά γέµισµα, ενώ η BP Ultimate Unleaded 100 µέχρι και 46 χλµ. περισσότερα ανά γέµισµα, σε σύγκριση µε τα κοινά καύσιµα. Επιπλέον, µε συνεχή χρήση, όλα τα καύσιµα BP µε τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στη µείωση των πιθανοτήτων να χρειαστεί το αυτοκίνητό σας συντήρηση εκτός προγράµµατος.

Μια νέα πρόταση στα καύσιµα

Μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδοµένα. Η BP παρουσίασε την τεχνολογία ACTIVE στα καύσιµά της, τα οποία είναι σχεδιασµένα για να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις των κινητήρων και να ωφελούν τους κινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας.

Όλα τα καύσιµα µε τεχνολογία ACTIVE ενισχύουν την αποµάκρυνση των βλαβερών καταλοίπων και αποτρέπουν τον σχηµατισµό βροµιάς, βοηθώντας τον κινητήρα να λειτουργεί αποτελεσµατικά. Για την ανάπτυξή τους από την εταιρεία χρειάστηκαν πέντε χρόνια έρευνα µε δοκιµές για περισσότερες από 50.000 ώρες σε κινητήρες και 110 διαφορετικές µεθόδους.

«Όλα µας τα καύσιµα BP περιέχουν την τεχνολογία ACTIVE, που καταπολεµά τη βροµιά µε δύο τρόπους: Ενεργά µόρια προσκολλώνται στα κατάλοιπα αποµακρύνοντάς τα από τα κρίσιµα µέρη του κινητήρα και, επιπλέον, καλύπτουν τις επιφάνειες του καθαρού κινητήρα, σχηµατίζοντας ένα στρώµα που εµποδίζει τα κατάλοιπα να στερεοποιούνται στο µέταλλο» επισηµαίνει ο Ροµπέρτο Καραχάνας, γενικός  διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εµπορίας του Οµίλου ΕΛΠΕ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Fortune Ιουνίου που κυκλοφορεί