Τα καλά νέα από τη σύνοδο G20 ενισχύουν το Bitcoin

Τα καλά νέα από τη σύνοδο G20 ενισχύουν το Bitcoin

Οι υπουργοί Οικονομιών των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη δεν βλέπουν, για την ώρα, κάποια απειλή στα κρυπτονομίσματα.

Πολύ καλές στιγμές ζει ξανά το Bitcoin, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών των G20 δεν έδειξαν σημάδια θέλησης να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα για τα ψηφιακά νομίσματα κατά την πρόσφατη σύνοδό τους.

Ήδη νωρίτερα την Δευτέρα το διασημότερο κρυπτονόμισμα έφτασε σε υψηλά διμήνου στα 7.820 δολάρια, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά στα 7.700 δολάρια – ήτοι άνοδος 3,3% σε 24 ώρες.

Την περασμένη εβδομάδα το Bitcoin κέρδισε περίπου το ένα πέμπτο της αξίας του, συνεχίζοντας τη σταθερή πορεία ανάκαμψης από τα 5.900 δολάρια που βρισκόταν στα τέλη Ιουνίου.

Στη σύνοδό τους στην Αργεντινή, οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συζήτησαν και για τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ μετά το τέλος της συνόδου δήλωσαν για το συγκεκριμένο θέμα ότι τα ψηφιακά νομίσματα «δεν συνιστούν απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα» αυτή τη στιγμή, αλλά όλοι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Τον περασμένο Μάρτιο ορισμένες από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είχαν εκφράσει δημόσια την πρόθεσή τους να εναρμονίσουν τα κρυπτονομίσματα με τους διεθνείς οικονομικούς κανόνες, έστω και σε κάποιο βαθμό. Την Κυριακή ζητήθηκε από τη διεθνή Αρχή Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος (FATF) να «ξεκαθαρίσουν ως τον Οκτώβριο του 2018 πώς οι δικοί της κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Επομένως, εάν υφίσταται κάποιο πλάνο για τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων, τότε υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη.