Τα μηνιαία highlights του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Τα μηνιαία highlights του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Τα νέα δρομολόγια, η ανασκόπηση της κίνησης και οι πολιτιστικές καινοτομίες.

Το 20ο μηνιαίο δελτίο του δημοσίευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και περιλαμβάνει όλες τις νέες επιδόσεις και τις πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα.

Πιο αναλυτικά:

Νέο προορισμοί της Aegean 

H Aegean εισάγει 14 νέα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο του ’16. Επτά νέοι προορισμοί από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς: Τζέντα και Λισαβόνα με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, Κρακοβία, Λιουμπλιάνα και Λουξεμβούργο δύο φορές την εβδομάδα και Λιλ και Πάλμα ντε Μαγιόρκα μία φορά την εβδομάδα. Είσοδος της Aegean σε επτά επιπλέον προορισμούς που δεν εξυπηρετούσε προηγουμένως: Άμστερνταμ με 5 εβδομαδιαίες πτήσεις, Μπάρι και Νίκαια με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, Δουβλίνο, Νάπολη και Σπλιτ δύο φορές την εβδομάδα και Ρίγα μία φορά την εβδομάδα.

H Ryanair ενισχύει την παρουσία της

Η Ryanair ενισχύει τη βάση της στην Αθήνα με την προσθήκη ενός επιπλέον αεροσκάφους – σύνολο πλέον έξι  – με νέα και επιπλέον δρομολόγια τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές. Καθημερινές πτήσεις στο Βερολίνο / SXF και το Βουκουρέστι, τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μπολόνια και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Δουβλίνο και Μάλτα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας προστίθενται πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μύκονο & τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κέρκυρα. Επιπλέον συχνότητες  στο τρέχον δίκτυο με τους προορισμούς της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης & της Σαντορίνης να εξυπηρετούνται με 7 εβδομαδιαίες συχνότητες ο καθένας.

Καθημερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν επίσης προς / από Σόφια από τα τέλη του Οκτωβρίου 2016.

Άλλοι αερομεταφορείς (δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων)

H United Airlines εισέρχεται στην αγορά της Αθήνας και εισάγει μια νέα σύνδεση για το αεροδρόμιο Νέα Υόρκη / Newark (EWR) με καθημερινές πτήσεις.

H Delta Airlines θα πετά δύο φορές την ημέρα στη Νέα Υόρκη προσθέτοντας τρεις επιπλέον εβδομαδιαίες υπηρεσίες προς JFK.

Η Emirates θα προσφέρει 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Ντουμπάι με την εισαγωγή πέντε επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων προς Ντουμπάι μέσω Λάρνακας.

Βραβευμένες εφαρμογές του πρώτου διαγωνισμού «Digital Gate»

Η πρώτη υλοποίηση, από τις νικήτριες ομάδες, του διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και νέας Ελληνικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο ΔΑΑ είναι πλέον γεγονός.

Η βραβευμένη εφαρμογή CLIO MUSE βρίσκεται στα “welcome kiosks”  σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο του κεντρικού αεροσταθμού. Η εφαρμογή Clio Muse περιλαμβάνει διαδρομές για εκθέσεις, μουσεία αλλά και πολιτιστικούς-περιβαλλοντικούς περιπάτους στην πόλη, που παρουσιάζονται μέσα από υπέροχες ιστορίες.

Metamorphosis: The SNFCC to the World | 23-26 June 2016

 Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”. Περισσότεροι από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συνθέτουν μια μεγάλη γιορτή δημιουργίας, πειραματισμού και συμμετοχικότητας μέσα από πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ΚΠΙΣΝ σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Riano.   Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Speak Athenian. Be an Athenian

Με τις ενότητες “Aphrawdite” και “Hipstorical” εγκαινιάστηκε η φετινή φάση της βραβευμένης εκστρατείας “Speak Athenian. Be an Athenian” μέσα από πλήθος ευρηματικών δράσεων. Διαγωνισμοί, ζωντανές εκδηλώσεις, προσφορές και εκπτώσεις στα καταστήματα του αεροδρομίου και στην πόλη, εκπτωτικά προγράμματα σε μουσεία και πωλητήρια μουσείων έως και αθηναϊκά κοκτέιλ και κομμώσεις σε συνεργασία με καταστήματα, τουριστικούς φορείς και οργανισμούς «πιάνουν τον παλμό» της πόλης και αποτυπώνουν το μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, σύγχρονης ζωής και αστικής κουλτούρας που προσφέρει η Αθήνα.

Το Μάιο του 2016 η εκστρατεία συνεχίστηκε με την επόμενη ενότητα “Ouzology” που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμμετοχή των καταστημάτων του αεροδρομίου.