Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Αναστάσιμα μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Το Άγιο Φως, που συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και έχει ήδη διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, που θα το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ να εξέρχεται του Παναγίου Τάφου κρατώντας αναμμένα 33 κεριά που συμβολίζουν τα έτη του Χριστού. «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» ανέφερε ο πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που βρισκόταν στο ναό της Αναστάσεως, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο συνέχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και να παραλάβει το Άγιο Φως, και τόνισε πως το Άγιο Φως αποτελεί μήνυμα χαράς και ελπίδας και θα μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας.

Μήνυμα προς τους απανταχού Έλληνες για την Ανάσταση έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου:
«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους».

Μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:
«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή. Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας.

Οι Έλληνες μπορούμε και θα το κάνουμε, να μετατρέψουμε αυτό το μήνυμα σε μήνυμα μιας νέας ανάστασης του λαού μας. Ας χαρούμε λοιπόν την Ανάσταση και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όλα και όλους όσοι επέλεξαν για το λαό μας τη σταύρωση και επιθυμούν να γίνει η δυστυχία καθεστώς.

Η καμπάνα της νέας ανάστασης δε θα αργήσει. Θα σημάνει σύντομα. Αρκεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Που θα γιορτάσουν το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί;