Τα μοντέλα που έκαναν «κλικ» στην Photokina 2014

Τα μοντέλα που έκαναν «κλικ» στην Photokina 2014
Photo:

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στη διεθνή έκθεση στην Κολωνία. 

Κάποτε οι Polaroid φωτογραφικές κάμερες είχαν μεγάλο μέγεθος και εκτύπωναν αμέσως την φωτογραφία. Όχι πια. Η τεχνολογία όσον αφορά στη λήψη στιγμών προχωρά με γοργούς ρυθμούς και συνεχώς πρωτοπορεί. Στην διάρκεια της έκθεσης «Photokina 2014» , που διοργανώθηκε στη Κολονία, η Polaroid παρουσίασε το νέο της μοντέλο το οποίο δεν ξεπερνά τα τέσσερα εκατοστά σε ύψος και πλάτος.

Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες από 51 χώρες παίρνουν μέρος στη διεθνή έκθεση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, παρουσιάζοντας τα τελευταία προϊόντα τους. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που θαυμάζουν τα καινούρια μοντέλα σε φακούς , κάμερες και κάθε είδους μηχανήματα που έχουν να κάνουν με την φωτογραφία.

Αρκετοί από αυτούς αν αντέχει το πορτοφόλι τους, κάνουν και τις ανάλογες αγορές. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παρουσιάσεις που έγιναν στην φετινή έκθεση.

Panasonic
Την έκθεση Photokina 2014 επέλεξε η Panasonic για να παρουσιάσει το νέο της smartphone και λειτουργικό android και τα καλύτερα φωτογραφικά χαρακτηριστικά. Το Panasonic Lumix DMC-CM1 συνδυάζει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και κορυφαίες φωτογραφικές ικανότητες με τετραπύρηνο επεξεργαστή και κάμερα 20,1 megapixels, συγκριτικά με τα άλλα smartphones της αγοράς. Αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε Γαλλία και Γερμανία στην τιμή των 900 ευρώ προς τέλος του 2014.


Canon
H Canon PowerShot G7 X είναι μια compact φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 20.2 MP που καταγράφει αρχεία από RAW format. Είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής τριών ιντσών, WiFi και NFC. H Canon PowerShot G7 X θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο στην τιμή των 700 δολαρίων.

Samsung
Η Samsung λανσάρει τη νέα NX1 κάμερα. Επιμένει και κερδίζει σταθερά τις εντυπώσεις και στον κόσμο της φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο εναλλάξιμων φακών το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιεί λήψεις βίντεο μέχρι και σε ανάλυση 4K. Ενσωματώνει αισθητήρα APS-C CMOS οπίσθιου φωτισμού , ανάλυσης 28,2 Megapixel σε συνδυασμό με επεξεργαστή εικόνας DRIMe V Image.

samsung

To μοντέλο θα ζυγίζει 550 γραμμάρια και θα διαθέτει ενσωματωμένο flash και ηλεκτρονικό OLED viewfinder. Διαθέτει οθόνη Super AMOLED διαγωνίου 3 ιντσών.

Η εν λόγω οθόνη μπορεί να περιστραφεί ώστε να διευκολύνει τον φωτογράφο να συνθέσει ένα κάδρο ακόμη και όταν βρίσκεται σε άβολη στάση.

Η NX1 αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τα μέσα Οκτωβρίου, με την τιμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες (μόνο το σώμα) να ανέρχεται στα 1.499 δολάρια. Αντίστοιχα, ο νέος φακός θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και θα κοστίζει 1.599 δολάρια.

Δείτε ακόμη: 

To προϊόν της Samsung που «τράβηξε» όλα τα βλέμματα