Τα νέα iPhones έρχονται στην Ελλάδα: Γιατί ο πήχης για τις πωλήσεις τους είναι ψηλά

Τα νέα iPhones έρχονται στην Ελλάδα: Γιατί ο πήχης για τις πωλήσεις τους είναι ψηλά

Στις 29 Σεπτεμβρίου η διάθεση των iPhone 8 και iPhone 8 Plus στην Ελλάδα – Τι αναφέρει ο CEO της iSquare στο Fortune. 

Λίγες ημέρες επέμειναν πριν από το επίσημο λανσάρισμα των iPhone 8 και iPhone 8 Plus στη χώρα μας και το καταναλωτικό κοινό περιμένει με ανυπομονησία να κρατήσει στα χέρια του τις πρώτες συσκευές που θα του επιτρέψουν να βιώσει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν ψηφιακές εικόνες ενσωματωμένες μέσα στον φυσικό κόσμο, χρησιμοποιώντας απλώς τα smartphone και τις κάμερές τους. Φανταστείτε για παράδειγμα να μπαίνετε σε ένα κατάστημα ρούχων να εστιάζετε με την κάμερά του κινητού σας στο ρούχο που σας ενδιαφέρει και να εμφανίζονται πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητά του, τα χρώματα στα οποία κυκλοφορεί, εάν είναι σε έκπτωση και τι μεγέθη υπάρχουν. Ή να βρίσκεστε στο γήπεδο και εκεί που παρακολουθείτε τον αγώνα από την κερκίδα, το κινητό να σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα κεφάλια των παιχτών και ταυτόχρονα να σας δίνει τα στατιστικά και το προφίλ τους.
Όσο περίεργο και αν φαντάζει, έτσι θα είναι η νέα γενιά των κινητών που λανσάρει ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός που άλλαξε τα τεχνολογικά δεδομένα παγκοσμίως, και δίνει πλέον τη δυνατότητα σε developers να «χτίζουν» πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας χωρίς να χρειάζονται επιπλέον εξοπλισμό.

«Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος λανσάρονται ταυτόχρονα δύο μοντέλα, τα iPhone 8 και 8 plus και το iPhone X. Είναι μια διαφορετική χρονιά για την «οικογένεια» της Apple καθώς φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ένα επετειακό μοντέλο, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την υπεροχή της ως ο leader που χάραξε το δρόμο για το οικοσύστημα των smartphones» αναφέρει στο fortunegreece.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της iSquare Κωστής Σταυρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: H στρατηγική της Apple πίσω από τα iPhone 8 και iPhone X

Όπως εξηγεί ο κ. Σταυρόπουλος, η Apple ήταν η εταιρεία που καθόρισε την πρώτη δεκαετία των smartphones και αυτή τη στιγμή με το iPhone Χ δίνει μια πρώτη γεύση από την νέα γενιά των κινητών που θα δούμε τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια αγορά.

Με δεδομένο ότι το brand Apple διαθέτει ένα φανατικό καταναλωτικό κοινό, που αγγίζει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ο πήχης που έχει τεθεί για την πορεία των νέων προϊόντων είναι υψηλός. Άλλωστε και το 2017 ήταν μια ισχυρή χρονιά σε επίπεδο πωλήσεων για την iSquare.

Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις των μοντέλων iPhone 7 και iPhone 7 plus κάνουν λόγο για μια άνοδο της τάξης του 15%, που μεταφράζεται σε πάνω από 160.000 τεμάχια. «Οι προπαραγγελίες για τα καινούρια μοντέλα ξεκινούν την Παρασκευή 22 του μήνα και η διάθεση των iPhone 8 και 8 Plus στις 29 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα μετά από το επίσημο λανσάρισμα στην Αμερική. Όσο για το iPhone X θα τεθεί προς πώληση στη χώρα μας 3 Νοεμβρίου, όπως και στην Αμερική, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντική αγορά είναι η ελληνική για την μητρική εταιρεία».

Η μέρα πάντως που θα χρησιμοποιούμε το κινητό μας χωρίς να έχουμε ουσιαστική επαφή μαζί του πλησιάζει!

Διαβάστε επίσης: iPhone Χ και iPhone 8: Όλα όσα παρουσίασε η Apple στο event της