Τα πέντε τεστ για τη Βρετανία θα παρουσιάσει σήμερα η Τερέζα Μέι

Τα πέντε τεστ για τη Βρετανία θα παρουσιάσει σήμερα η Τερέζα Μέι
Photo:

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της για το Brexit η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες για τη μελλοντική σχέση της χώρας με την ΕΕ. 

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της για το Brexit, στην οποία θα αναφερθεί στη μελλοντική σχέση που θέλει να έχει η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τερέζα Μέι αναμένεται να δώσει ένα «ζεστό» μήνυμα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων ότι η Βρετανία δεν θα προσπαθήσει να υποτιμήσει την ΕΕ σε τομείς όπως η ρύθμιση και η κρατική ενίσχυση.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα δοκιμάσει σήμερα να κατευνάσει τους φόβους στις Βρυξέλλες ότι θέλει να έχει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», καθώς παρουσιάζει για πρώτη φορά τις λεπτομερείς προτάσεις της για τη μελλοντική βρετανική εμπορική σχέση με την ΕΕ.

Η ομιλία θα περιλαμβάνει πέντε τεστ για το Brexit:
*Δέσμευση για ανάληψη ελέγχου του χρήματος, της νομοθεσίας και των συνόρων

*Την ανάγκη για λύση διαρκείας

*Την προστασία των θέσεων εργασίας

*Τη δημιουργία μίας εξωστρεφούς Βρετανίας

*Την ενδυνάμωση του Ηνωμένου Βασιλείου

Σύμφωνα με τους financial times, η κ. Μέι αναμένεται επίσης να αναγνωρίσει ότι η Βρετανία θα χάσει αναπόφευκτα την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της αποφασιστικότητας της να βγει η χώρα από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.