Τα σούπερ μάρκετ Metro επενδύουν πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Τα σούπερ μάρκετ Metro επενδύουν πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Τι προβλέπει το επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής εταιρείας για το 2014. 

Επενδύσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει εντός του 2014 η METRO AEBE, που έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής της πορείας και τη διεύρυνση του δικτύου και των μεριδίων αγοράς της.

Σε ανακοίνωση της, η METRO AEBE, που διαθέτει το δίκτυο χονδρικής πώλησης METRO Cash & Carry και το δίκτυο supermarket My market, έχει υλοποιήσει, την τελευταία πενταετία, επενδύσεις, ύψους 180 εκατ. ευρώ, ενώ, για το 2014, όπως αναφέρθηκε, θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ με διαρκή επανεπένδυση των κερδών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριοι άξονες του προγράμματος επενδύσεων 2014 είναι το άνοιγμα 9-10 νέων καταστημάτων, η ανακαίνιση εξοπλισμού σε μέρος του δικτύου, η συνέχιση δημιουργίας νέων τμημάτων στα υπάρχοντα καταστήματα και η ενίσχυση των υποδομών μηχανοργάνωσης.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, για το 2013, ανήλθε στα 700 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση έναντι της προηγούμενης χρήσης, αυξάνοντας έτσι το μερίδιό της στην αγορά και τα κέρδη προ φόρων στα 19 εκατ. ευρώ, στα ίδια, δηλαδή, επίπεδα με την περυσινή χρονιά. Η εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι δεν έχει προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό και δεν έχει προχωρήσει σε μειώσεις ανθρώπινου δυναμικού ή μειώσεις αποδοχών. Αντίθετα, όπως επισημαίνει, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο (110, το 2013, με πρόβλεψη για 300 περίπου νέες προσλήψεις, το 2014).

Σήμερα, τα καταστήματα της εταιρείας συνολικά αριθμούν τα 104. Το δίκτυο METRO Cash & Carry με 45 σημεία αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα και η αλυσίδα super market My market έχει παρουσία στην αγορά με συνολικά 59 καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα γενιά στο τιμόνι των ελληνικών σούπερ μάρκετ «Metro»