Τα Στρουμφάκια γίνονται 60 ετών και το γιορτάζουν με μια διαδραστική έκθεση

Τα Στρουμφάκια γίνονται 60 ετών και το γιορτάζουν με μια διαδραστική έκθεση

Η έκθεση Smurf Experience στις Βρυξέλλες προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν στο Στρουμφοχωριό με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Τα γνωστά Στρουμφάκια γίνονται 60 ετών και το Βέλγιο γιορτάζει τα γενέθλιά τους δίνοντας τους θαυμαστές τους την ευκαιρία να ζήσουν στο χωριό τους και να περιηγηθούν με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας στα δάση και στις σπηλιές των μικρών αυτών πλασμάτων.

Ο σκιτσογράφος Πιερ Κουλιφόρ, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Peyo, χτύπησε φλέβα χρυσού όταν δημιούργησε κατά λάθος τα Στρουμφάκια το 1958, καθώς αρχικά σκόπευε να τα εντάξει ως δευτεραγωνιστές στο κόμικς του με τους μεσαιωνικούς ήρωες Johan και Peewit.

Ύστερα από την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, που ζητούσε περισσότερες περιπέτειες με τα Στρουμφάκια, ο Βέλγος έδωσε κεντρικό ρόλο στα γαλάζια πλασματάκια του, με το δικό τους κόμικς να κυκλοφορεί την επόμενη χρονιά.

Αυτή ήταν αρχή για την παγκόσμια κυριαρχία της οικογένειας με τους γαλάζιους χαρακτήρες, με τα Στρουμφάκια να καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κακό μάγο Δρακουμέλ, που θέλει να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει χρυσό – και έφθασε να γίνει ταινία στο Χόλυγουντ, με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας μισό εκατ. δολάρια το 2011.

Στην Smurf Experience στην Έκθεση των Βρυξελλών, που θα διαρκέσει έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2019, οι επισκέπτες τριγυρνούν στο Στρουμφοχωριό, με τα χαρακτηριστικά μανιταρόσπιτα σε ανθρώπινο μέγεθος, και μέσω εικονικής πραγματικότητας τα βάζουν με τον Δρακουμέλ.

Σε μια γλωσσικά διαιρεμένη χώρα, τα Στρουμφάκια αποτελούν σύμβολο ενότητας στο Βέλγιο, μαζί με τη σοκολάτα, τις βάφλες, την μπίρα και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

«(Τα Στρουμφάκια) είναι ένα σύμβολο της βελγικής κουλτούρας και κληρονομιάς», δήλωσε η Κλοέ Μποφέ, εκπρόσωπος της έκθεσης.

Οι διοργανωτές ελπίζουν η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ΗΠΑ και στην Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια.