Τα τεράστια κέρδη που μπορεί να φτάσει η Airbnb σε τρία χρόνια

Τα τεράστια κέρδη που μπορεί να φτάσει η Airbnb σε τρία χρόνια
Photo:

Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξουν μέχρι και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Airbnb προβλέπει ότι θα παρουσιάζει κέρδη (προ φόρων) έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2020, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία.

Το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που εμφανίζει το 85% των εταιρειών στη λίστα Fortune 500. Επιπλέον, θα συνιστά αύξηση κατά 3.400% σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας πέρυσι, βάσει στοιχείων που δόθηκαν από τις ίδιες πηγές.

Μια τέτοια ανάπτυξη θα συνιστά τεράστια επιτυχία για την εταιρεία διαμοιρασμού κατοικίας, η οποία πριν από λίγα μόλις χρόνια συγκαταλεγόταν στους λεγόμενους «Μονόκερους» που φαίνονταν να έχουν μεγάλες δυνατότητες, αλλά όχι ιδιαίτερα κέρδη.

Επίσης, μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει την Airbnb την πρώτη εταιρεία που θα έχει καταφέρει να αποδείξει ότι η αποκαλούμενη «οικονομία του διαμοιρασμού» μπορεί να μεταφραστεί σε βιώσιμη επιτυχία. Η Uber, ο άλλος αστέρας του κλάδου, δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποδείξει κάτι τέτοιο.

Τα συγκεκριμένα νούμερα βασίζονται σε εκτιμήσεις πηγής που έχει εικόνα των εσωτερικών εκτιμήσεων της ίδιας της εταιρείας, και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν.

Η κερδοφορία της εταιρείας πέρυσι κινήθηκε πάνω από το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με συνολικά έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αντίστοιχα έσοδα θα είναι 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2017 και 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020.

Αυτά τα νούμερα θα τοποθετήσουν την Airbnb στην 325η θέση της λίστας Fortune 500 – βάσει της πιο πρόσφατης κατάταξης.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι μελλοντικές εκτιμήσεις. Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι η αύξηση των «αφίξεων επισκεπτών», του μεγέθους που δείχνει την ανάπτυξη του αριθμού των χρηστών καθώς μετράει τις φορές που ένας ταξιδιώτης χρησιμοποίησε μια κατοικία στην πλατφόρμα.

Πέρυσι, το μέγεθος αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε από 40 εκατομμύρια το 2015 σε 80 εκατομμύρια περίπου. Από την ίδρυση της εταιρείας, ο συνολικός αριθμός αφίξεων επισκεπτών αγγίζει πλέον τις 160 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη:

Η νέα αποστολή του Airbnb για να κατακτήσει τον κόσμο