Τα βρήκε η Taylor Swift με τον πρώην «εχθρό» της Spotify;

Τα βρήκε η Taylor Swift με τον πρώην «εχθρό» της Spotify;

Μετά από μποϋκοτάζ τεσσάρων ετών στη Spotify, η Taylor Swift επέτρεψε η μουσική της να είναι μέρος της υπηρεσίας streaming.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Taylor Swift δημοσιοποίησε δυο νέα τραγούδια της αποκλειστικά στην κατηγορία Spotify Singles, την εβδομαδιαία playlist της εταιρείας, που επικεντρώνεται σε δυο νέα τραγούδια από ένα μόνο καλλιτέχνη.

Τα κομμάτια είναι μια νέα έκδοση του τραγουδιού “Delicate” της Taylor Swift, καθώς επίσης και μια ακουστική έκδοση του τραγουδιού “September” των Earth, Wind and Fire, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNET, που νωρίτερα δημοσιοποίησε την εν λόγω ενέργεια.

Η κατηγορία Spotify Single είναι μια σειρά που το δίκτυο έχει σε αποκλειστικότητα, και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν τα δυο τραγούδια που έχουν επιλεγεί από συγκεκριμένους καλλιτέχνες για μια εβδομάδα. Οι καλλιτέχνες συνήθως επιλέγουν να ηχογραφήσουν ξανά ένα από τα δικά τους τραγούδια με διαφορετικό τρόπο, όπως επίσης και να κάνουν ένα cover τραγουδιού που έχει μια ιδιαίτερη σημασία για αυτούς.

Η συμμετοχή της Swift στο Spotify Singles έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που είχε πάρει εναντίον της υπηρεσίας μερικά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι η εν λόγω εταιρεία, όπως και άλλες που παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν μουσική, μακροπρόθεσμα βλάπτουν τη μουσική βιομηχανία.

Ακόμα, οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία Spotify μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση και σε ολόκληρη τη δισκογραφία της. Ήταν μια κίνηση, που όπως δήλωσε η ίδια, έγινε για να ευχαριστήσει το κοινό της για την πώληση πάνω από 10 εκατομμύρια του άλμπουμ της, «Red».

Η Swift κράτησε τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ της εκτός του Spotify, στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Ιουνίου 2017. Από τότε επέτρεψε στα κομμάτια της να παίζονται σε όλες τις υπηρεσίες streaming και φάνηκε διατεθειμένη να τις υποστηρίξει με διαφορετικούς τρόπους. Η Swift ήταν μια από τις πρώτες καλλιτέχνιδες που εμφανίστηκε σε διαφήμιση της Apple Music, ενώ η Παγκόσμια Περιοδεία της για το άλμπουμ “1989” είχε επίσης κυκλοφόρησε στην ίδια υπηρεσία.

Τώρα, όμως, προσφέρει μια αποκλειστικότητα στη Spotify. Και για ακόμα μια φορά, ο ανταγωνισμός μεταξύ Apple και Spotify φαίνεται να εντείνεται.