Ταξίδι στο Παρίσι: 9 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε

Ταξίδι στο Παρίσι: 9 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε
Photo:

Συμβουλές για να περάσετε αξέχαστες διακοπές στην πόλη του φωτός.

Χριστίνα Ζάχου

Την ώρα που το αεροπλάνο πετάει πάνω από την «Πόλη του Φωτός» θα εντυπωσιαστείς από την ομορφιά. Ο επιβλητικός Πύργος του Άιφελ και ο ποταμός Σηκουάνας συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Ακόμα και όταν τα επισκεφτείς από κοντά παραμένουν το ίδιο επιβλητικά και σε ταξιδεύουν σε μια άλλη πιο ρομαντική εποχή.

Έχοντας επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Γαλλίας σου προτείνω τα 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς σ’ αυτόν τον προορισμό.

-Να ανέβεις στο Πύργο του Άιφελ- σήμα κατατεθέν της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 325 μέτρα. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα- προσβάσιμα με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο έχει εστιατόριο. Προτείνω να τον επισκεφτείς νωρίς το απόγευμα λόγω της μεγάλης προσέλευσης των τουριστών και η αναμονή θα είναι πολύωρη.

-Βόλτα στη Μονμάρτρη –από τους ψηλότερους λόφους και παλαιότερο προάστιο του Παρισιού. Περπατώντας τους λιθόστρωτους δρόμους με τις περιορισμένες πλατείες έχεις την αίσθηση πως ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Εκεί, δέσποζαν τα ιστορικά καμπαρέ του Παρισιού, ενώ από τη δεκαετία του ’60 αντικαταστάθηκαν από νέες μπουάτ και μπαρ που λειτουργούν επί της αριστερής όχθης του Σηκουάνα. Οι μποέμ καλλιτέχνες δίνουν μια ξεχωριστή νότα στην καλλιτεχνική συνοικία που θεωρείται από τα πιο τουριστικές.

-Επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου – από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθης του ποταμού Σηκουάνα και εκθέτει περίπου 35.000 έργα, ανάμεσα τους κι ελληνικά. Αρχικά, το Λούμβρο, ήταν αμυντικό φρούριο και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ονομασία του. Έγινε μουσείο μετά τη Φαλλική Επανάσταση –μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλιάδων της Γαλλίας και παλαιότερα φρούριο. Μια φορά δεν φτάνει για να δεις ολόκληρο του Μουσείο- χρειάζονται αρκετές επισκέψεις. Ωστόσο, μπορείς να πας στο χώρο που φιλοξενείται η Αφροδίτη της Μήλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr