Τεχνολογική «βουτιά» για την Wall Street

Τεχνολογική «βουτιά» για την Wall Street

Στο «κόκκινο» οι δείκτες εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων.

Οι αμερικανικές μετοχές γυρίζουν σε αρνητικό έδαφος, καθώς η βουτιά της Intel και του Twitter αντισταθμίζει τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τα κέρδη της Amazon.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,51% στις 25.390 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 1,73% στις 7.726 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,91% στις 2.811 μονάδες.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα περίπου 4 ετών το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 4,1%, έναντι 2,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 4%, ενώ οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 5,4%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Αmazon ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο ρεκόρ των 2,5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το όριο του ενός δισ. για τρίτη συνεχόμενη φορά, με την πρώτη να έχει γίνει το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Τα συνολικά έσοδα, που περιλαμβάνουν και τον τομέα τροφίμων, ενισχύθηκαν 39% σε ετήσια βάση, ενώ τα αντίστοιχα από τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν 44% στα 32,1 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις διεθνώς αναπτύχθηκαν 27%, φτάνοντας τα 14,6 δισ. δολάρια.

H μετοχή του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου καταγράφει άνοδο 3,1%, στα 1.865 δολάρια.

Βουτιά 9,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Intel. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Σε ελεύθερη πτώση 19,6% βρίσκεται η μετοχή του Twitter, καθώς το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι ενεργοί χρήστες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακή πτώση 0,09% στα 69,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% χαμηλότερα, στα 1.233 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,95%.