ΤΕΕ: Μόνο έτσι μπορεί να πάρει ξανά μπρος η ανάπτυξη στην Ελλάδα

ΤΕΕ: Μόνο έτσι μπορεί να πάρει ξανά μπρος η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τον απολογισμό της τριετούς θητείας του έκανε ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός.

Δέσμη προτάσεων προκειμένου η χώρα να αποκτήσει και πάλι αναπτυξιακή δυναμική και να επιλυθούν προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, με αφορμή τον απολογισμό του για τα τρία χρόνια της θητείας του.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της καθιέρωσης και χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα στους τομείς που σχετίζονται με τους μηχανικούς και ανέλυσε τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου που συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, μηχανικών και δημοσίων υπηρεσιών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και το κόστος διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό, απαιτείται θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου για το σύνολο των επιβαρύνσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών σε ένα ποσοστό ίσο με το 50% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα. Μείωση της φορολογίας των εταιριών στο 20% με μηδενικό φόρο στα μερίσματα. Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ανάλογα με τις νέες θέσεις εργασίας θα πρέπει να είναι και τα κίνητρα. Δημιουργία Ειδικών Αναπτυξιακών Ζωνών, με βασικό στόχο τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας για το ελληνικό έμψυχο δυναμικό.