Τελευταίες ώρες για το MEGA: Πέφτει και επίσημα «μαύρο»

Τελευταίες ώρες για το MEGA: Πέφτει και επίσημα «μαύρο»
Εξωτερική άποψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το MEGA Channel ( Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων), το οποίο αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, Αθήνα, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Tο ΕΣΡ θα προωθήσει τη σχετική απόφαση όπως προβλέπει ο νόμος ταυτόχρονα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά και στην Digea.

Eντός των επόμενων ωρών όπως όλα δείχνουν θα πέσει και επίσημα η αυλαία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έστειλε καθαρογραμμένη την απόφασή του στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση αυτή δεν επιτρέπει στο κανάλι να εκπέμπει, καθώς δεν έχει μπει στη διαδικασία αδειοδότησης και «ξεκλειδώνει» τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διακοπή λειτουργίας του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθμού.

Το πρωί της Τρίτης, το ΕΣΡ θα προωθήσει τη σχετική απόφαση όπως προβλέπει ο νόμος ταυτόχρονα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά και στην Digea, η οποία αναμένεται να την εκτελέσει εντός τριών ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν κατέβει ο διακόπτης, το Mega –που είναι πελάτης της Digea- θα λάβει σχετική ενημέρωση ως προς το πότε θα συμβεί αυτό, ενώ ενδέχεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση, που θα προετοιμάζει το τηλεοπτικό κοινό για την ημέρα τερματισμού λειτουργίας του καναλιού.

Πηγές της DIGEA ανέφεραν πως αν οι ρυθμιστικές αρχές δεν ορίζουν εκείνες συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης της απόφασης, τότε αυτό θα γίνει μέσα σε «ένα εύλογο χρονικό διάστημα» το οποίο -για τεχνικούς λόγους- δεν μπορεί να ξεπεράσει τις «τρεις ημέρες». Σε κάθε περίπτωση η διακοπή του σήματος αναμένεται να γίνει μετά τα μεσάνυχτα, όπως είχε γίνει στις περιπτώσεις της μετάβασης σε ψηφιακή συχνότητα.

Το τελευταίο στάδιο θα αφορά φυσικά τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού. Μόλις εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα των τραπεζών για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα προχωρήσουν εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην αγορά της ταινιοθήκης του καναλιού όπου ήδη έχουν εμφανιστεί δεκάδες ενδιαφερόμενοι.