Τελευταίο Σαββατοκύριακο με προβολές του Cinedoc Kids στον Δαναό

Τελευταίο Σαββατοκύριακο με προβολές του Cinedoc Kids στον Δαναό

Δείτε ποιες ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών. 

Το Φεστιβάλ CineDoc Kids κλείνει τον κύκλο προβολών του στον κινηματογράφο Δαναό στις 3 και 4 Μαρτίου στις 15:30. Μην χάσετε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεστιβάλ γεμάτο εικόνες από την άγρια φύση και περιπέτεια:

Στο ντοκιμαντέρ Οι Εποχές, οι βραβευμένοι με Όσκαρ δημιουργοί της ταινίας «Ταξιδιάρικα Πουλιά», διηγούνται την ιστορία της Ευρώπης μέσα από τα άγρια ζώα που την κατοικούν, ενώ στο Θαύμα του Βουνού: Μια Απρόσμενη Φιλία, η 13χρονη Αμελί ανακαλύπτει ότι στην κορυφή ενός βουνού υπάρχει το μυστικό που θα της αλλάξει τη ζωή! Τις δύο προβολές ακολουθούν κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδικά και νέους.

Η παρουσίαση των ταινιών θα γίνει από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids, που την Κυριακή θα ανακοινώσει και την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση του CineDoc Kids, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μάριου Koυτσουρέλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Οι Εποχές – Σάββατο 3 Μαρτίου, 15.30
Les Saisons | Σκηνοθεσία: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud | 2015 | 97’ | Γαλλία, Γερμανία | Ντοκιμαντέρ
Στα γαλλικά με ελληνικούς υπoτίτλους – ηλικίες: 7+

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρικα Πουλιά» διηγούνται μια ιστορία της Ευρώπης μέσα από τις οπλές, τα νύχια και τα χνάρια των ζώων που την κατοικούν, σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της.

Ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στον χρόνο, ξεκινώντας από την τελευταία εποχή των παγετώνων, που δείχνει τη σταδιακή εισβολή του ανθρώπου στην άγρια φύση και τον εκτοπισμό των ζώων από το φυσικό τους περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τον διευθυντή φωτογραφίας Στέλιο Αποστολόπουλο. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

Το Θαύμα του Βουνού: Μια Απρόσμενη Φιλία – Κυριακή 4 Μαρτίου, 15.30
Mountain Miracle: An Unexpected Friendship | Σκηνοθεσία: Tobias Wiemann | 2017 | 97’ | Γερμανία, Ιταλία | Μυθοπλασία |Στα γερμανικά με ελληνικούς υποτίτλους – ηλικίες: 10+

Η 13χρονη Amelie επισκέπτεται μια ειδική κλινική στο βουνό, ώστε να βρει θεραπεία για το άσθμα που την ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Αν και αρχικά δεν της αρέσει η ιδέα της κλινικής, η Amelie μαθαίνει ότι εκεί υπάρχει μια μαγική, παραδοσιακή θεραπεία που μπορεί να την κάνει καλά. Μόνο που για να την βρει, πρέπει να ανέβει στην κορυφή του βουνού και δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Μια συναρπαστική περιπέτεια φιλίας, εσωτερικής δύναμης και αγάπης ξεκινάει…

Θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τον σκηνοθέτη Μάριο Κουτσουρέλη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γερμανίας.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των πρεσβειών της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ουγγαρίας, του Ισραήλ, του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Νεανικού Πλάνου. Υπό την Αιγίδα & την Υποστήριξη του Υποργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€) – Δείτε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ.