Telegraph: Η κρίση δεν αγγίζει την ελληνική φέτα

Telegraph: Η κρίση δεν αγγίζει την ελληνική φέτα

Θραύση κάνει στην Αγγλία η ελληνική φέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph που καταγράφει τα προβλήματα των προμηθευτών.

Μεγάλη ζήτηση έχουν στην Αγγλία τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, με πρώτη και καλύτερη την ελληνική φέτα. Δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph φιλοξενεί δηλώσεις του επιχειρηματία Πάνου Μανουλίδη, οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο προμήθειας ελληνικών τροφίμων στα βρετανικά σούπερ μάρκετ.

«Υπάρχει έντονη ζήτηση από τους Βρετανούς για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργούν δυσκολίες στις εταιρείες που επιθυμούν να τα εξάγουν (…) το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοτικότητα των ελληνικών τυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι καταναλωτές τα αναζητούν και τελικά τα αγοράζουν. Οι προτιμήσεις τους εκτείνονται από τα συνήθη προϊόντα (π.χ. φέτα), έως τα λιγότερα διαδεδομένα (βλ. μελάσα)», σημειώνει ο επιχειρηματίας.

Ωστόσο, ο κ. Μανουηλίδης επισημαίνει πως τα προβλήματα που δημιουργεί στους προμηθευτές η ελληνική κρίση δυσκολεύει την προμήθεια των βρετανικών σούπερ μάρκετ με ελληνικά προϊόντα:

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για αυτούς έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών κακών πολιτικών και πολύ κακής οργάνωσης. Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κενά φορτηγά, ενώ οι τιμές των ναύλων θα αυξηθούν σημαντικά αν δεν αλλάξει η κατάσταση», σημειώνει ο κ. Μανουηλίδης.