Τελειώνουν οι επιλογές για την Blackberry

Τελειώνουν οι επιλογές για την Blackberry

Συστήθηκε ειδική επιτροπή που θα αποφασίσει για το μέλλον της.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα συστήσει ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις μελλοντικές της επιλογές. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται η συγχώνευση, η στρατηγική συνεργασία με άλλες εταιρείες αλλά και η πώληση της.

«Τώρα είναι η σωστή στιγμή να διερευνήσουμε νέες εναλλακτικές στρατηγικές» είπε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Blackberry, Τίμοθι Ντάτελς.

Οι δυσμενείς αλλαγές στην επιτυχημένη πορεία της Blackberry ήρθαν μετά τη δυναμική είσοδο της Apple και της Samsung, με τα νέας γενιάς smartphones που σάρωσαν την αγορά.

Μπορεί η δημοφιλής υπηρεσία email και μηνυμάτων των κινητών Blackberry να αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της, όμως οι εξελίξεις την άφησαν πίσω.

Η προσπάθεια της να επανέλθει με τα BB10, Q10, και Z10 φαίνεται πως απέτυχε, μιας και η εταιρεία έδωσε πολύ μεγάλη βάση στο Blackberry 10 software, το νέο της λογισμικό, όμως όσον αφορά τις συσκευές δεν κατάφερε να πείσει το κοινό.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε μεγάλες προοπτικές για το Blackberry 10 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη μέχρι στιγμής πρόοδο του» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackberry, Τόρστεν Χέινς.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν τον Ιούνιο κατά 30% αλλά μετά την ανακοίνωσή της γνωρίζουν σημαντική άνοδο.

Η Blackberry ξέρει καλά ότι τα κινητά της τηλέφωνα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους επιχειρηματίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, όμως το μέγιστο της στοίχημα εξακολουθεί να παραμένει ο μέσος καταναλωτής.

«Το ότι υπήρξαμε το πρώτο smartphone που υποστηρίχθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο για θέματα ασφάλειας δικτύου, είναι κάτι που αποδεικνύει το επίπεδο των συσκευών μας» είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας, Σκοτ Τότζκε.

Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές παραμένουν μουδιασμένοι, αναμένοντας τις κινήσεις της μετοχής της εταιρείας, ο οικονομικός αναλυτής Τιμ Λονγκ προβλέπει ότι «παρά το γεγονός ότι μια δομική αλλαγή της εταιρείας μπορεί να ανεβάσει προσωρινά την αξία των μετοχών της, δεν προβλέπω αυτό να σταθεί ικανό για την επάνοδο των τεράστιων απωλειών της».